"Çok netim" demişti ama... İşte Ekrem İmamoğlu'nun akraba kadrosu!

"Çok netim" demişti ama... İşte Ekrem İmamoğlu'nun akraba kadrosu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, önceki dönem başkanlık ettiği Beylikdüzü Belediyesi'ndeki akraba kadrosu ortaya çıktı.

Yerel seçimlerin ardından işbaşı yapan CHP'li belediyelerde ortaya çıkan akraba atama haberlerine hergün bir yenisi daha ekleniyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Belediye başkanlarının akrabalarını yönetime getirilmelerini doğru bulmuyoruz. Bu sorunu çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

“BURASI EŞ-DOST, AKRABA YERİ DEĞİL"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Burası eş-dost, akraba yeri değil. Çok netiz bu konuda taviz yok” diyerek duruma tepki gösterdi.

Söz konusu belediye başkanlarının hatalarını düzelterek vatandaştan özür dilemeleri gerektiğini belirten İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben bunu seçim meydanlarında da söyledim derhal gereği yapılmalıdır. Burası eş-dost, akraba yeri değil kardeşim. Kimse, ben de yapıyorsam partim benden de hesap soracak, kendi vicdanına da hesap soracak. ‘Efendim çok marifetli’ Gitsin başka yerde kullansın bu marifetini. Çok netiz bu konuda. Taviz yok. Öbür tarafta 105 insan yapıyor, bizimki 5 insan yapıyor. Benim için fark etmez, benim 5 arkadaşım o yanlışı düzeltecek. ‘Kusura bakmayın hemşerilerim, bir hata oldu’ diyecek işine bakacak. Burası akraba yeri değil. Benim de dün akrabalarım geldi köyden. Ağladılar gururdan gittiler.”

  İŞTE İMAMOĞLU'NUN AKRABA KADROSU

Ancak bu konuda taviz vermeyeceğini belirten İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde belediye kadrolarını akrabalarıyla doldurduğu ortaya çıktı.

İşte İmamoğlu'nun kadrolara getirdiği o isimler:

Şehriman Gümüş (Baldızı)

Hatice Şahin- (Baldızının kızı)

Volkan Berber

Hatice Hilal Berber (Volkan Berber'in eşi)

Sevcan Kör

Fatma Karasuç

Şebnem Kaya Genç

Merve İmamoğlu

Coşkun Kaya

Faruk Serhad Gürsel