"Çok korkunç bir geceydi"

"Çok korkunç bir geceydi"

Marmaris'teki Casa De Maris Otel'in genel müdürü Fahri Tan:"Çok korkunç bir geceydi. Helikopter ve kurşun seslerinin kesilmeyecekmiş gibi devam ettiği saatler yaşadık"- "Otelin dört bir yanında şiddetli çatışmalar oldu. Kurşun sesleri hala kulaklarımızda,

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminin yapıldığı bölgedeki Casa De Maris Otel'in genel müdürü Fahri Tan, "Çok korkunç bir geceydi. Helikopter ve kurşun seslerinin kesilmeyecekmiş gibi devam ettiği saatler yaşadık." dedi.

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Tan, suikast timinin helikopterlerle oteller bölgesine indikten sonra ateş açmaya başladığını söyledi.

En şiddetli çatışmaların otellerinin çevresinde meydana geldiğini ve yaşadıklarını kelimelerle ifade etmekte zorlandığını belirten Fahri Tan," Çok korkunç bir geceydi. Helikopter ve kurşun seslerinin kesilmeyecekmiş gibi devam ettiği saatler yaşadık." diye konuştu.

Tan, geçen 2 yılda yaşananların olumsuz etkilerini atlatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

FETÖ'nün suikast timinin saldırısı sırasında ilk iş olarak oteldeki misafirlerinin can güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Fahri Tan, şöyle devam etti:

"Panik olmadan durabilmemiz gerekiyordu, bunu sağladık. Otelin dört bir yanında şiddetli çatışmalar oldu. Kurşun sesleri hala kulaklarımızda, unutamadık. Otel isabet almaya da başlamıştı. Bizim için en tehlikeli şey otelin balkonuna ve pencerelere yaklaşan turistlerdi. Bu bizi çok tedirgin etti. Onları balkon ve pencerelerden uzaklaştırdık. Otelin koridorlarına topladık bütün turistleri. Bu sayede turistlerin can güvenliğini sağladık. Otelimizden can kaybı olmadı, bu bizim açımızdan sevindirici ama Marmaris'teki ve Türkiye'deki kayıplar hepimizin yüreğini dağladı. Halkın göstermiş olduğu direniş bütün dünyaya emsal olacak bir durumdu. Halkın direnerek darbeyi önlediği bir süreçten bahsediyoruz. Bu da ülkemiz adına gurur verici bir şey."

Geride kalan 2 yılın Marmarisli turizmciler için çok zorlu olduğuna da değinen Tan, hain darbe girişiminden sonra turizmdeki en kötü yılı yaşadıklarını vurguladı.

Fahri Tan, "36 yıldır turizmin içindeydim ve hiç bu kadar kötü bir yıl görmemiştim. Aradan geçen 2 yılda devlet ve sektör kendi çabalarıyla Türkiye'nin güvenli olduğunu anlattı. Ciddi gelişme yaşandı. Daha iyi olacak." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :