"Çok çalışarak ülkemizin ve milletimizin layık olduğu yerlere ulaşmalıyız"

"Çok çalışarak ülkemizin ve milletimizin layık olduğu yerlere ulaşmalıyız"

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay:- "15 Temmuz'u gerçekleştirenlere, bunu destekleyenlere, dövizle saldıranlara karşı en iyi cevabı birlik ve beraberliğimiz verebilir. Başka türlü olmaz. Çok çalışarak, gayret ederek ülkemizin ve milletimizin layık o

ÇORUM (AA) - Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, "15 Temmuz'u gerçekleştirenlere, bunu destekleyenlere, dövizle saldıranlara karşı en iyi cevabı birlik ve beraberliğimiz verebilir. Başka türlü olmaz. Çok çalışarak, gayret ederek ülkemizin ve milletimizin layık olduğu yerlere ulaşmalıyız." dedi.

Turbay, sendikanın Çorum şubesinin belediye konferans salonunda düzenlenen olağan genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, Bem-Bir-Sen'in Türk sendikacılığına uluslararası boyut kazandırdığını söyledi.

Sendikal faaliyetlerde yalnızca Türkiye'de değil, yurt dışında da tarih yazdıklarını ifade eden Turbay, "10 milyon üyesi bulunan Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu (ICLM) gibi uluslararası bir konfederasyon kurduk. Türkiye'de uluslararası kuruluşu resmileştirip Türkiye Cumhuriyeti makamlarından bunu alan başka bir konfederasyon ve sendika yoktur. Ben de şu anda bu konfederasyonun kurucu genel başkanıyım." diye konuştu.

Dünya genelinde 21 ülkeden sendikanın katılımıyla kurulan ICLM ile Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik Sosyal Konseyinde görev aldıklarını aktaran Turbay, "15 Temmuz'da BM'de sözüm ona bizi temsil ettiğini söyleyen ihanet şebekelerinin el çektirilmesiyle elhamdülillah, şu anda BM'nin Ekonomik Sosyal Konsey'e üye olan, akredite olan tek sendika, Bem-Bir-Sen'dir." ifadesini kullandı.

BM Ekonomik Sosyal Konseyinde görev alarak dünyadaki mazlumlara artık çok daha kolay şekilde yardım ulaştıracaklarının altını çizen Turbay, şöyle devam etti:

"Bir sendikanın BM'nin Ekonomik Sosyal Konseyinde ne işi var? Sendikacılıkla bunun ne alakası var? Dünyadaki mazlumların yanında olabilmek için bunu yaptık. Dünyada yapmış olduğumuz çalışmaları gören BM, bu hakkı bize vermede hiç tereddüt etmedi. Şu anda hiçbir sivil toplum kuruluşu rahatça Myanmar'a gidemiyor. Yardım yapacaksınız, para götüreceksiniz, hizmet edeceksiniz ama gidemiyorsunuz. Ancak BM kanalıyla orada akredite olduğunuz için dünyanın her tarafına ve BM binalarının bulunduğu her yere rahat şekilde gidip yardım da yapabiliyoruz. Bu noktada hiçbir engelimiz yoktur."

Turbay, sivil toplum kuruluşlarının görevlerinin üyelerine menfaat sağlamak ve üyelerinden para almak olmadığını, hem Türkiye'de hem de dünyada huzura ve barışa katkı sağlamaları gerektiğini anlattı.

Sendikalar olarak insanların birlik ve beraberliğinin, kardeşliğinin pekişmesine yardımcı olmaları gerektiğini dile getiren Turbay, şunları kaydetti:

"Dünyadaki zalimlerin yaptığı zalimlikleri görüyoruz. Bu zalimlere yeri gelince haddini bildirmek, yeri geldiğinde de bunların yapılmasının doğru olmadığını anlatmak ve tebliğ etmek zorundayız. Bunun yanı sıra birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. 15 Temmuz'u gerçekleştirenlere, bunu destekleyenlere, dövizle saldıranlara karşı en iyi cevabı birlik ve beraberliğimiz verebilir. Başka türlü olmaz. Çok çalışarak, gayret ederek ülkemizin ve milletimizin layık olduğu yerlere ulaşmalıyız. Neden sürekli Batı'yı örnek gösteriyoruz? Bizim ecdadımız 3 kıtada sadece at oynatmış değil, 3 kıtaya insanlık dersi vermiştir, 3 kıtada gönüllere girmiştir. Hiçbir yerde kimsenin kuruşunu sömürmemiştir, Batılı ülkeler gibi. Onun için biz bu değerlerle mücehhez olmak zorundayız."

Toplantıya Belediye Başkanı Zeki Gül, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatçi ile sendika üyeleri katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :