Çocukluk hayali palyaçoluğu emekliliğinde gerçekleştirdi

Çocukluk hayali palyaçoluğu emekliliğinde gerçekleştirdi

İstanbul'daki Avusturya Başkonsolosluğunda yıllarca şoförlük yaptıktan sonra emekli olan ve Muğla'nın Bodrum ilçesine yerleşen 59 yaşındaki Bülent Fuat Aydoğan, çocukluk hayali palyaçoluğu yapmaya başladı- Palyaço Aydoğan:- "En büyük hayalim karavanımı da

MUĞLA (AA) - ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren 59 yaşındaki Bülent Fuat Aydoğan, emekli olduktan sonra palyaçoluk yapmaya başladı.

Çocukluğunda babasıyla İstanbul Maçka'daki Rus ve İtalyan sirklerine giden ve oradaki gösterileri ilgiyle izleyen Bülent Fuat Aydoğan, hep böyle bir sirkte çalışmanın hayalini kurdu.

Aydoğan'ın bu isteği, o yıllarda hayallerin ötesine geçemedi. Aydoğan, askerlik görevinin ardından 1979'da İstanbul'daki Avusturya Başkonsolosluğunda makam şoförü olarak çalışma hayatına başladı. 21 yıl bu işi yaptıktan sonra 2000'de emekli olan Aydoğan, geçinebilmek için farklı iş dallarında çalıştı.

Yaptığı bu işlerden zevk almayan Aydoğan, 4 yıl önce bir parkta üzerindeki palyaço kostümüyle balonlardan figürler yapan genç kızı görünce çocukluk hayalini hatırladı. Kendisine hemen bir palyaço kostümü diktiren Aydoğan, ilk başta sadece balondan figürler yaptı. İngilizce öğretmeni bir kızı ve gemi kaptanı bir oğlu bulunan Aydoğan, zamanla Bodrum'daki turistik tesislerin aranan isimlerinden birisi haline geldi.

- Hasta ve muhtaç çocuklara ücretsiz gösteri

Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardan sonra çocukluk hayaline kavuştuğunu söyledi.

Yaptığı işi çok sevdiğini dile getiren Aydoğan, Bodrum'daki bazı otellerin mini diskolarında başladığı "yeni mesleğine", artık turistik tesislerin amfi tiyatrolarında devam ettiğini kaydetti.

"Palyaço olarak çok sevildim. Çocuklara özel yaptırdığım maskotlar ve kuklalarla da daha da büyüdüm." diyen Aydoğan, en büyük hayalinin gösterilerine giderken kullandığı karavanı daha da büyütüp, köy okullarını ziyaret etmek olduğunu dile getirdi.

Aydoğan, "Oralara gidip kuklalarla maskotlarla oradaki çocuklara palyaço zevkini aşılamak istiyorum. Hayata bir daha gelsem hiçbir iş yapmadan palyaço olurdum." diye konuştu.

Yardıma muhtaç ve hasta çocuklar için de ücretsiz gösteriler yaptığını ifade eden Aydoğan, çocukları eğlendirmekten büyük mutluluk duyduğunu anlattı.

Bütün makyaj malzemeleri ve bu işte kullandığı diğer eşyaları karavanında tuttuğunu belirten Aydoğan, gösterilerine bu şekilde gittiğini söyledi. Aydoğan, palyaçoluğun zor taraflarını hiç düşünmediğini, sadece işinin güzel taraflarını yaşayarak, insanlara da yaşatmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :