Çocukların cinsel istismarını önlemeye yönelik düzenleme hazırlığı

Çocukların cinsel istismarını önlemeye yönelik düzenleme hazırlığı

MHP TBMM Grubu'nu ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Akdağ:- "Meseleye yaklaşım ve prensiplerde hemen hemen görüş farklılığımız yok, detayları çalışıyoruz. MHP Grubu'yla konuyu bir kere, gerekirse iki kere daha görüşerek yasa tasarı Meclise gelirken onların

TBMM (AA) - Çocuğun cinsel istismarının önlenmesine yönelik hazırlıklar kapsamında MHP TBMM Grubu'nu ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, meseleye yaklaşım ve prensiplerde hemen hemen görüş farklılığı olmadığını, detaylar üzerinde çalıştıklarını belirterek, "MHP Grubu'yla konuyu bir kere, gerekirse iki kere daha görüşerek yasa tasarı Meclise gelirken onların da katkısını almış olacağız." dedi.

Akdağ, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, çocuk istismarının azaltılması ve mücadelenin etkin hale getirilmesi için hükümet içinde bir komisyon oluşturulduğunu anımsattı.

Süratli ve etkin bir modelle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Akdağ, "Hem cezaların daha caydırıcı hale gelmesi hem de çocukların ve ailelerin mahremiyetinin korunması konusunda epeyce mesafe aldık." diye konuştu.

Akdağ, bu konuyla ilgili TBMM'de yasal bir düzenlemenin de yapılmasının gerekeceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle MHP Grup Başkanvekilliğini ziyaret ettim. Bu ziyaretimizde iki değerli Grup Başkanvekiliyle ve daha önce Mecliste oluşturulan araştırma komisyonunun üyesi MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu Hanımefendi ile görüştük. Meseleye yaklaşım ve prensiplerde hemen hemen görüş farklılığımız yok, detayları çalışıyoruz. Bundan sonra bu detaylar konusunda münasebetimizi devam ettireceğiz. Deniz Hanım da sağolsun bizim çalışma ekibinin bir üyesi olarak onlara katkı verecek.

Bu detaylar biraz daha gelişince yine MHP Grubu'yla konuyu bir kere, gerekirse iki kere daha görüşerek yasa tasarı Meclise gelirken onların da katkısını almış olacağız."

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da çok yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

MHP Grubu olarak öteden beri devam ettirdikleri çocuk istismarının önlenmesine yönelik çalışmaları takdim edeceklerini belirten Akçay, "Bu çalışmaları önümüzdeki günlerde daha da detaylandırmak suretiyle iyi ve hayırlı neticeye ulaşacağımızı düşünüyoruz. Konu fevkalade önemli. Aziz milletimizin bu konuda beklentileri vardır. Hadise hem adli hem hukuki bakımdan hem de sosyal bakımdan geniş kapsamlı olarak ele alınan bir husustur." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :