Çocuklarım sürekli 'babamızı istiyoruz' diyerek ağlıyordu

Çocuklarım sürekli 'babamızı istiyoruz' diyerek ağlıyordu

Terör örgütü IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı İsmail Akbalık'ın eşi Öznur Akbalık...

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı İsmail Akbalık'ın eşi Öznur Akbalık, "Çocuklarım sürekli 'babamızı istiyoruz diyerek ağlıyordu. Onları teselli etmekte çok zorlanıyordum. Bugün bizim bayramımız" dedi.

En küçüğü 9, en büyüğü 21 yaşında dört çocuğu olan ve İzmir'de yaşayan Öznur Akbalık (46),  AA muhabirine yaptığı açıklamada, aylarca eşinden ve diğer rehinelerden "iyi haber gelecek" diye televizyon başından hiç ayrılmadığını söyledi.

İki gün önce televizyon bozulduğu için haberleri bilgisayardan takip ettiğini dile getiren Akbalık, bugün sabah yakınlarından ve yetkililerden aldığı "rehineler kurtuldu" haberiyle ne yapacağını bilemediğini anlattı.

- "Babamızı istiyoruz"

Mutluluğunu kelimelere dökmekte çok zorlandığını aktaran Akbalık, çok mutlu olduğunu kaydetti.

"Çocuklarım sürekli 'babamızı istiyoruz' diyerek ağlıyordu. Onları teselli etmekte çok zorlanıyordum. Bugün bizim bayramımız" diyen Akbalık, şöyle devam etti:

"Eşim 6 aydır oradaydı. Gelmesine günler kala, olay gerçekleşti. Tayinimiz Batman'a çıkmıştı. Oraya gitmek için hazırlık yapıyorduk. 9 yaşındaki çocuklarım ikiz. Biri ağlayınca diğeri de ağlıyordu. Hep eşimin geri döneceğine inandık. 'Anne, babam ne yiyor, anne, babam aç mı?', diye sorup duruyorlardı. Babalarının görevli gittiğini ve geri döneceğini söyleyerek onları avuttum. Olaydan sonra bizi hiç yalnız bırakmayan yetkililere çok teşekkür ediyorum. Bizi kimse yalnız bırakmadı. Akrabalarımız, komşularımız neredeyse her gün arayıp destek oldular."

Öznur Akbalık'ın Konya'da yaşayan ablası Özgül Kaba ise kardeşinin mutluluğuna ortak olduklarını bildirdi. Hemen hemen her gün kardeşiyle telefonda görüştüğüne değinen Kaba, "Onunla birlikte biz de günlerce uyumadık. Hep dua ettik. Çok mutluyuz. Yetkililere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı