Çocukları karne alan velilere "kanser farkındalık mektubu"

Çocukları karne alan velilere "kanser farkındalık mektubu"

İzmir'de bugün karne alan 100 bin öğrenciye, velilerine iletilmek üzere kanserde erken teşhisin öneminin vurgulandığı bilgilendirme mektubu da verildi

İZMİR (AA) - İzmir'de, kansere karşı erken teşhisin önemine dikkati çekmek amacıyla karne alan 100 bin öğrenciye karnelerinin yanında velilerine iletilmek üzere "farkındalık mektubu" verildi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız imzasıyla öğrencilere karnelerinin yanında verilen mektuplarda, "İzmir Mobil Ketem Projesi" kapsamında yürütülen çalışmalar anlatıldı.

Erken teşhisle binlerce kişinin kansere yakalanmadan tedbir alınmasının sağlandığı belirtilen mektupta, birçok kişinin bu sayede hastalığı yendiğine işaret edildi.

Kanserle ilgili duyarlılığı artırmak için yeni bir çalışma başlatıldığı aktarılan mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"Amacı kanserle mücadelede taramaların önemini vurgulamak olan bu mektup aracılığıyla ilimizde yaklaşık 100 bin öğrencinin anne ve babalarına ulaşmayı hedefledik çünkü kanser oluştuğunda sadece hastayı değil, başta eşi ve çocukları olmak üzere tüm ailesini ve sevdiklerinin derinden etkilemektedir. Kanser, tedavisi mevcut olmakla birlikte bu süreç hastalar ve aileleri için oldukça zor ve yorucudur. Şüphesiz bu durumdan en çok etkilenecek olanlar ise çocuklardır. Bu nedenle kanserle savaşta anne ve baba olmak üzere sizlerin gayret göstermesi büyük önem taşımaktadır."

Kanserin taramalarla önlenebilir bir hastalık olduğuna işaret edilen mektupta, İzmir'deki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) iletişim bilgileri paylaşıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :