Çocuklarda Kudüs bilinci yeşeriyor

Çocuklarda Kudüs bilinci yeşeriyor

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Konya 2 Nolu Şube (Üniversite-Yurtkur) ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından ortak yapılan ‘Kudüs Konulu Çocuk Edebiyatı Kitap Yarışması’nda son durum değerlendirildi.

Geçen yıl başlatılan Kudüs Konulu Çocuk Edebiyatı Kitap Yarışmasına 19 amatör yazarın Kudüs Bilincinin inşasına katkı sunulmaya devam ediyor. TYB bünyesindeki yazarlar tarafından hazırlanan Kudüs bilincini çocuklara ulaştıracak projeyi Egitim Bir-Sen Konya 2’nolu Şube Başkanı Şenol Metin, TYB Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, Yarışmanın jüri üyesi Doç. Dr. Abdullah Harmancı son durum hakkında bilgi verdiler. Geçen yıl başlatılan bu öykü yarışmasında, çocuklara İslam dünyasının kutsal yerlerinden Kudüs’ün önemi öykü şeklinde anlatılacak. Eğitim Bir-Sen Konya binasında yapılan toplantıda konuşan Şenol Metin, Eğitim-Bir-Sen'in Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın ektiği tohumların filiz verdiğini söyledi. Şenol Metin konuşmasını devamında şunları söyledi; “Halepli bir marangozun minberi niçin yaptığını anlattığında 7 yaşlarında olan Selahaddin Eyyubî'nin vizyonuna sahip çıkacak bir neslin inşasına katkıda bulunmak için çıktığımız bu yolda hayalimiz Halepli marangozun misyonu bu çalışmada hayat buldu. Kudüs özgür olmadan, İslam özgür olamaz, İslam özgür olmadan da insanlık huzur bulamaz. İnsanın ve islamın en saf hali, ahseni takvim hali çocukları hedef alan bu çalışma idi. Kudüs koşusunda çocukların her daim önde oldukları, Mescidi Aksa'yı tekrar İslam’la kucaklamasına sağlayacak Selahaddin Eyyubi'lerin yetişmesine bir nebze katkımız olursa işte bu ahiret azığımız olacaktır"

“ÖZE DÖNÜŞE VESİLE OLACAK”

 ‘Bana Kudüs’a Anlat’ sloganıyla çocuk kitabı çağrısını yaptıklarını söyleyen TYB Konya Şube Başkam Prof. Dr. Hayri Erten; Mehmet Akif İnan'ın kurucusu olduğu Eğitim-Bir-Sen ile böyle bir projede işbirliği içinde olmayı ve o'nun misyonuna birlikte sahip çıkmamızı önemli gördüğünü ifade etti. Mehmet Akif İnan gibi sembol bir şahsiyetin her iki kurumun da ortak değeri olduğunu da söyleyen Erten, Bu projenin bir dirilişe, öze dönüşe vesile olması dilekleri ile konuşmasını sonlandırdı.

19 AMATÖR YAZAR ÖYKÜ YAZIYOR

Değerlendirme Jürisi adına konuşan Doç. Dr. Abdullah Harmancı; geçen yıl başlatılan Kudüs Konulu Çocuk Edebiyatı Kitap Yarışmasına 19 amatör yazarın Kudüs Bilincinin inşasına katkı sunduğunu söyledi. Harmancı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ağırlıklı olarak öykü tarzındaki eserler birbirinden nitelikli duyguları ifade etmekle birlikte eserlerin hiçbirisi kitap hacminde olamayışı nedeni ile yarışma ile ilgili farklı bir değerlendirme içine girdik. Eserlerin duygu yoğunluğu ve Kudüs Bilincine sunacağı katkıyı düşünerek, kitap boyutunu dikkate alarak 3-4 öyküyü birleştirerek Kudüs Çocuk Öyküleri başlığı ile 4 kitap halinde yayınlama kararı aldık. Özelikle amatör yazarlarla birlikte Kudüs Bilinci inşası için yarışmayı sonlandırmadan devam edeceğiz. Aynı formatta öykü gönderimi devam edecektir. Kudüs şairi kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'ın vefatının sene-i devriyesinde Her yıl 6 Ocak'ta edebiyat dünyası ile paylaşıp Kudüs Çocuk Öyküleri 5,6 şeklinde kitaplaştırarak devam etmek istiyoruz. 'Kudusu özgürleştirecek çocuk belki sizin eserinizle Kudüs’e Sevdalanacak” Servet R. Çolak – Memleket