Çocuklara Yapılan Yatırım Çok Değerlidir

Çocuklara Yapılan Yatırım Çok Değerlidir

Ereğli’de bir ilk gerçekleşiyor. Türkiye'nin sayılı Müstakil Kütüphanelerinden biri olacak Çocuklar Kütüphanesi'nde çalışmalar son aşamaya geldi

Ereğli Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile yakın zamanda hizmete girecek olan kütüphane çocukların uğrak yeri olacak.

Çocuklarımıza yapılan her yatırım gelecek için atılmış önemli adımlardır diyen Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven: "Toplumların gelişmesini sağlayan en önemli objelerden bir tanesi kitap okumaktır. Kitap okumak zihni geliştirmesinin yanı sıra problem çözme yetisini de kazandırır. Çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmeliyiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, gençlerimizi donanımlı olarak yetiştirmek bizlerin asli görevidir. Bu anlamda Belediye olarak eğitime önemli destekler verdik. Çocuklarımıza, gençlerimize yönelik proje, program ve etkinlikler yaptık. Çeşitli kurs ve seminerlerle onları doğru yönlendirme noktasında adımlar attık. 'Ağaç yaşken eğilir' prensibiyle çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için gereken destekleri vermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda Oğuz Ata Sümer Sosyal Tesisleri içerisinde ülkemizin sayılı Müstakil Çocuk Kütüphanelerinden birisi olacak "Sümer Çocuk Kütüphanesi"nde çalışmalarımız tamamlanmak üzere, en kısa zamanda hizmete açacağız. Şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Bu projede emeği olan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Kütüphaneler Genel Müdürlüğümüze, Milletvekillerimize ve personellerimize teşekkür ederim." dedi.