Çocuklara trafik eğitimi verildi

Çocuklara trafik eğitimi verildi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü tarafından trafikteki duyarlılığı arttırmak amacıyla Kur'an kursu öğrencilerine eğitim verildi.Ahmet...

ÇANKIRI (AA) - Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü tarafından trafikteki duyarlılığı arttırmak amacıyla Kur'an kursu öğrencilerine eğitim verildi.

Ahmet Yesevi Camisi bahçesinde oluşturulan parkurda akülü araçlarla tur atan çocuklar, polis ekiplerince trafik kuralları hakkında bilgilendirildi.

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de vatandaşların çok fazla kurallara uymadığını söyledi.

Bu konuda eğitime ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Vali Aktaş, "Emniyet Genel Müdürlüğümüzün çocuklara yönelik eğitimi çok doğru bir karar. Cami cemaatine eğitim konusunu sürekli müftümüz ile konuşuyoruz. Halkımızın trafik yönünden eğitilmesi, yola çıkınca trafik canavarına dönüşmeden, milletimize ve inancımıza yakışır, kardeşlik duyguları içinde medeni yöntemi uygulamayı arzu ediyorum. Buna çocuklardan başlamak önemli." diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ise, projenin Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediye ile ortaklaşa gerçekleştirildiğini anlattı.

Trafik polisleri tarafından çocuklara trafik bilincinin aşılanacağını aktaran Aksoy, "Sabit trafik eğitim parkı kurduğumuzda çocuklarımızın ulaşması, gelip eğitim alması zor oluyor. Seyyar eğitim parkımızı yaz döneminde Kur'an kurslarımızda, okul döneminde ilkokul bahçe ve spor salonlarına götüreceğiz." diye konuştu.

Etkinlikte, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Kırmızı Düdük" projesi kapsamında çocuklara kırmızı düdük de verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :