Çocuklara “iz bırak”mak için kampanya düzenlediler

Çocuklara “iz bırak”mak için kampanya düzenlediler

Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle Saadet Partisi Kadın Kolları tarafından “İz bırak” sloganı ile kampanya düzenledi.

12-18 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde düzenlenen “#izbırak” kampanyası ile Saadetli hanımlar evlerinde bulunan çocuk kitaplarını çoçuklara ulaştırmak için çalıştı. Konya’da da Saadet Partisi Konya il ve ilçe kadın kollarında toplanan çocuk kitapları hazırlanarak çocuklara dağıtıldı. Kampanya hakkında değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Konya Kadın Gençlik kolları Başkanı Esra Çakı, “Çocuklarımızın geleceklerine iz bırakmak için, Genel Merkezimiz tarafından düzenlenen bu kampanya ile vatandaşlarımızın evlerinde atıl olarak bulunan kitapları topladık. Bu kitaplar çocuklarımıza ulaştırıldı. Amacımız çocuklarımızda bir iz bırakmak ve kitap okuma farkındalığı oluşturmak” dedi.

cocuklara-“iz-birak”mak-icin--(4).jpeg

AİLELERE GÖREV DÜŞÜYOR

“Çocukların kitaplara olan ilgisi,gözlerindeki ışığı görmek ve hayatlarına bir iz bırakmak hepimizi memnun etti” diyen Çakı, şöyle konuştu: “Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) geçen yıl yayınladığı verilere göre, Türkiye'de kitap okumaya kişi başına ayrılan süre günde yalnızca bir dakika. Buna karşın, televizyon izlemeye 6 saat, internete 3 saat harcanıyor. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) verilerine göre Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86'ncı sırada, yoksul Afrika ülkeleriyle aynı kategoride. TÜİK’e göre ise Türkiye'de kitap, ihtiyaç listesinin 235'inci sırasında yer alıyor. Dünyada kitap için kişi başına harcanan para ortalama 1,3 dolarken, Türkiye’de çeyrek dolar. Bu üzücü tabloya dur demek bizim elimizde. Yeni neslin kitaplar ile büyümesi için bu tür kampanyaların artması lazım. Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hususunda ailelere de büyük görevler düşüyor.”