"Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı"

"Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı"

Üsküdar Üniversitesi'nin Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle program kapsamında gerçekleştirdiği "Ulusal Yetenek ve Mentor Ağı Projesi"nde yer alan 160 çocuk ve aileleri, boğaz turunda buluştu- Etkinliğe, AK Parti Genel Başkan

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Üniversitesi'nin Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle "Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı" kapsamında gerçekleştirdiği "Ulusal Yetenek ve Mentor Ağı Projesi"nde yer alan 160 çocuk ve aileleri, boğaz turunda bir araya geldi.

Etkinliğe katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, yaptığı konuşmada projeye ilişkin bilgi verdi.

Türkiye'de çocukların ve gençlerin bu tür projelere ihtiyacı olduğunu belirten Ataş, "Haftanın belirli günlerini beraber geçirmeleri, öğrencilere arzu ettikleri her alanda rehberlik yapmalarıyla ilgili projedir." dedi.

Ataş, insanların rehbere, rehberliğe ihtiyacı olabildiğine işaret ederek, "Hele hele çocuklarımızın bu açıdan bu boşluğunu dolduracak bir projedir diye düşünüyorum. Tanıtımı yapıldıktan sonra umarım bütün üniversitelerde veya ilgili kurumlarda bu çalışmalar yankı bulur ve yaygınlaşarak devam eder. Yerel yöneticilerimiz üniversitelerle iş birliği yaparak katkı sağlayabilirler. Üniversitelerimiz kendi bünyelerinde bu çalışmaları sürdürebilir. Ben takdir edilecek bir proje olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da amaçlarının; özel yetenekli çocuklar ile akademisyenleri bir araya getirmek, birlikte sağlıklı bir menti-montor ilişkisini sürdürmelerini sağlamak ve liselilere girişimciliği öğretmek olduğunu aktararak, "Özetle bu gençlerden Aziz Sancar'lar çıkarmak istiyoruz." dedi.

Üsküdar Üniversitesi Özel Yetenekli Çocuklar Araştırma Merkezi Müdürü Halide İncekara ise 12-17 yaş arası orta öğretimde zeka testleri yapılmış üstün yetenekli çocuklara akademisyenlerle birlikte bir çalışma alanı oluşturmayı amaçladıklarını, çocukları üniversite ortamıyla, üniversite vizyonuyla ve akademisyenlerle buluşturmayı hedeflediklerini, bunu da ölçülebilir, denetlenebilir bir sistem üzerinden yaptıklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :