Çocuklar uyuşturucudan korunacak

Çocuklar uyuşturucudan korunacak

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, çocukların uyuşturucudan korunması amacıyla İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan müezzin, imam ve bayan Kur’an Kursu öğretmenlerinden oluşan din görevlilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Beyşehir Müftülüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminerde 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği Beyşehir Kaymakamlığı tarafından oluşturulan koordinasyon alt kurulu üyeleri katılımcılara yaklaşık 1,5 saat süren bilgilendirmede bulundu. Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Başçavuş Mehmet Koca ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri Sefa Mercan tarafından söz konusu kanun kapsamında çocukların korunması amacıyla alınacak tedbirler ile ilgili olarak din görevlilerine sunumlar gerçekleştirildi. Türkiye genelinde son dönemde hızla artan ve yayılan uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşlara kadar inmesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı da harekete geçirdi. Bu konuda başlatılan çalışma kapsamında Beyşehir Kaymakamlığı da bir proje hazırladı. Proje çerçevesinde oluşturulan koordinasyon alt kurulu bu konuda çalışma başlattı. Kurul üyeleri, özellikle çocuklara ulaşmada din görevlilerinin yanı sıra milli eğitim müdürlükleri bünyesinde görev yapan eğitim camiasından da istifade etmeyi planlıyor. Bu kapsamda, düzenlenmeye başlayan eğitim seminerlerinde özellikle çocukların uyuşturucu kullanımına başlamadan önlem alınması amaçlanıyor.

Seminerlerin ilk ayağında din görevlileri ile bir araya gelen kurul üyesi jandarma ve emniyet yetkilileri, uyuşturucu madde kullanımı konusunda suç oluşmadan önlem alınmasına yönelik tedbirleri ele aldı. İlçe merkezi ve taşra mahallelerde görev yapan din görevlilerinin özellikle sohbet toplantılarında çocukların ebeveynleri ile kurduğu yakın diyalogu göz önünde bulunduran kolluk kuvvetleri, çocuklara daha etkili ulaşıp uyuşturucudan korunmaları konusunda kolluk kuvvetleri ile ilgili nasıl bir koordine ve işbirliği kurulması gerektiği konularını aktardı. Seminerde, din görevlilerinin 18 yaşın altında çocuk sahibi anne ve babaları uyuşturucu konusunda uyarması, bilgilendirmesi ve bilinçlendirmesi, bu konudaki hareket tarzının ne olması gerektiği hususları anlatıldı.