"Çocuklar Üşümesin, Kışı Yaza Döndürelim" projesi

"Çocuklar Üşümesin, Kışı Yaza Döndürelim" projesi

Ankara'daki 210 okulun öğrenci ve velilerinin topladığı yardım malzemeleri, Reyhanlı'daki yetim kamplarında kalan Suriyeli çocuklara ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çankaya ilçesindeki 210 okulun öğrenci ve velilerince toplanan iki tır yardım malzemesi, "Çocuklar Üşümesin, Kışı Yaza Döndürelim" projesi kapsamında, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli çocukların kaldığı yetim kamplarına gönderildi.

Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğünün hayata geçirdiği proje kapsamında, ilçedeki 210 okulun öğrenci ve velileri tarafından iki tır yardım malzemesi toplandı.

Yardımlar, Karakusunlar İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden, Reyhanlı'daki Suriyeli çocukların kaldığı yetim kamplarına ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz, yardımların iki haftada toplandığına işaret etti.

Önemli bir projeye imza attıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Suriyeli kardeşlerimiz için yaptığımız sosyal sorumluluk projesinin amacı, ülkemize muhacir olarak göç eden ümmet kardeşlerimize ensar olmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, 2011'den beri yaptığı her açıklamada, 'Siz muhacirsiniz, biz ensar. Bu Müslüman kardeşliğidir. Sizler bize asla yük değilsiniz' diyor. Biz de bu doğrultuda Çankaya'daki 210 okulda bu sorumluluk projesini başlattık."

 Projeye destek veren okul müdürü, veli ve öğrencilere teşekkür eden Yılmaz, "Okullarımız bu projeye olumlu baktı. Tamamı bu projeye destek verdi. Projeye özel okullarımızdan da destek geldi. 'Bir tır dolusu yardım göndeririz' diye yola çıktık ama geldiğimiz noktada yardımlarımız iki tırı geçti" bilgisini verdi.

Yılmaz, yakın zamanda Bayırbucak Türkmenlerine de yardım göndermeyi planladıklarını, Çankaya'daki tüm okulların buna hazır olduğunu vurguladı.

Çankaya Milli Eğitim Şube Müdürü, proje koordinatörü Sibel Akbıyık ise ilçedeki tüm okulların projeye destek verdiğini belirterek, "Projemizle yardıma muhtaç çocuklara destek olmanın yanı sıra öğrencilerimizin toplumsal bilincinin artırılmasını amaçladık" ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı