"Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor" projesi

"Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor" projesi

İstanbul'da 39 ilçedeki 1379 okulda 41 bin 370 çocukla buluşacak projenin temel noktasını, 10 yaş grubu çocuklar oluşturacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kalkınma Ajansı'nın "2014 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı" kapsamında "Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor" projesi, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hayata geçecek.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, projede, İstanbul'da yaşayan çocukların sosyal, ekonomik, çevresel ve kültürel olarak karşılaştıkları dezavantajlılık durumu yaratan faktörlerle baş edebilmesi noktasında sosyal hayata adaptasyonlarının spor yoluyla arttırılması, kişisel gelişimlerine katkı sağlanması, spor bilincinin oluşturulması ve spor yapma kültürünün aşılanması yoluyla engel teşkil edecek olumsuz faktörlerin azaltılması hedefleniyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İbrahim İlhami Koç'un öncülüğünde kurulan Proje Koordinasyon ve Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan, İstanbul'da 39 ilçedeki 1379 okulda 41 bin 370 çocukla buluşacak projenin temel noktasını 10 yaş grubu çocuklar oluşturacak. 

Çocukların fiziksel ve zihinsel açıdan gelişimlerinin takibi sınıf öğretmenleri ile beden eğitimi ve spor öğretmenleri tarafından e-yazılım ile gerçekleştirilecek.

İstanbul'da yaşayan çocukların dezavantajlılık durumlarının tespiti ile çocukların motorik özelikleri ve sosyo-demografik özelliklerinin analizi yapılarak elde edilecek karşılaştırmalı sonuçlar ile geliştirilen oyunlar ve spor eğitim modülü için de önemli bir veri kaynağı oluşturacak.

Eğitim modülü sayesinde "vücut farkındalığı/vücut bölümleri ve bunların yapabileceği hareketler", "alan farkındalığı/kişisel ve genel alan, yönler, seviye, yol, uzam, ebat", "efor/zaman, tempo, güç ve akıcılık", "hareket ilişkileri/kendi vücut bölümleri, diğer kişi ve nesnelerle" ve zaman ayırma, çaba, ilgi, tutum, tekrar yapma, fiziksel etkinlik ve spor imkanları ve bunlara ulaşımın sağlanması gibi konulara ilişkin bilgilerle çocukların ilgili spor branşına yönlendirilmesi sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İbrahim İlhami Koç, yeni dönemde de güzel projelere imza atmaya devam edeceklerini belirtti. 

Koç, "İstanbul'da sporu tabana yaymak ve çocuklarımıza sporu küçük yaştan itibaren sevdirmek için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Lisanslı sporcu sayımızdaki artış bunun en önemli göstergesi. İstanbul gibi bir metropolde görev yapmanın sorumluluk ve bilinci ile hareket ediyoruz. Projemizin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı