Çocuklar Kelebek Çiftliği'ni gezdi

Çocuklar Kelebek Çiftliği'ni gezdi

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, Türk ve Suriyeli ilkokul 4. sınıf öğrencilerini, Beykoz'daki Kelebek Çiftliği'ne götürdü.Belediyeden yapılan açıklamaya...

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, Türk ve Suriyeli ilkokul 4. sınıf öğrencilerini, Beykoz'daki Kelebek Çiftliği'ne götürdü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sosyal ve kültürel geziler kapsamında düzenlenen Kelebek Çiftliği Gezi Programı, Türk ve Suriyeli öğrencilerin kaynaşmasına katkı sağladı.

Çiftliğe götürülen 4. sınıf öğrencileri, ilk olarak kelebeklerin tanıtıldığı bir video izledi. Ardından bahçeyi gezen öğrenciler, burada kelebeklerin koza halini yakından gördü. Rengarenk kelebeklerin bulunduğu ağaçlık alanı ziyaret eden öğrenciler, hoşça vakit geçirdi. Öğrenciler, yakından gördükleri yüzlerce kelebeğin fotoğraflarını çekti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede yaşayan Suriyeli çocukların eğitimlerini yapabilmeleri için çalıştıklarını belirtti.

Suriyeli çocukların, Türk çocuklarla uyumlu yaşayabilmesi için etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Çağırıcı, "Ülkelerindeki savaştan kaçıp gelerek ülkemize yerleşen Suriyeli çocukların ülkemize uyum sağlaması kapsamında böyle sosyal ve kültürel gezi programları düzenliyoruz. Eğleniyorlar, bilgi sahibi oluyorlar, kaynaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :