Çocuklar Kato Dağı'nda Uçurtma Uçurdu

Çocuklar Kato Dağı'nda Uçurtma Uçurdu

Adı yıllarca çatışmalarla gündeme gelen Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı'nda uçurtma şenliği düzenledi- Kaymakam Dönmez: - "Çözüm Süreci ile ilçemizde bir huzur ortamı var. Çocuklarımız da bundan mümkün olduğunca çok faydalansın istiyoruz"

ŞIRNAK (AA) - Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı, Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ortamıyla birlikte sosyal ve sportif etkinliklerle adından söz ettiriyor.

Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, Kato Dağı eteklerindeki Sinekli mevkisinde çocuklar için uçurtma şenliği düzenledi. 

 Etkinliğe katılan çocuklara Kaymakam Dönmez tarafından 5 bin uçurtma dağıtıldı. Dönmez ile uçurtma uçuran çocuklar gönüllerince eğlendi.

Dönmez, yaptığı açıklamada, havaların ısınmasını fırsat bilerek, çocukların eğlenmesi için böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

Dönmez,  şenliğe çok sayıda  ailenin katıldığını belirterek, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dönmez, "Çok şükür Çözüm Süreci ile ilçemizde bir huzur ortamı var. Çocuklarımız da bundan mümkün olduğunca çok faydalansın istiyoruz" dedi. 

Bölgede yaşayanların bu tür manzaralara hasret kaldığını anlatan Dönmez, "Artık Kato Dağı'nın olumsuzluklar yerine uçurtma, spor müsabakaları ile anılması bizi mutlu ediyor. Önümüzdeki yıllarda bu etkinlikleri bir festivale dönüştürmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı