Çocuklar için sağlıklı yaşam etkinliği

Çocuklar için sağlıklı yaşam etkinliği

Başkentte özel bir hastane, çocuklara sağlığın tarihini öğretmek, sağlıklı yaşamanın önemini anlatmak amacıyla etkinlik düzenledi- Etkinlikte, hastanenin 1974'ten beri topladığı bütün tıbbi aletlerin örnekleri sergilendi

ANKARA (AA) - Başkentte özel bir hastane, çocuklara sağlığın tarihini öğretmek, sağlıklı yaşamanın önemini anlatmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Ankara Güven Çayyolu Sağlık Kampüsünde, sağlıklı yaşamının önemini anlatmak için düzenlenen etkinlikte, çocuklar aileleri ile resim yaptı, dans gösterilerine katılarak açık havada vakit geçirdi.

Yetişkinlerin de seramik ve ebru atölyelerinde çalışmalar yaptığı etkinlikte, ritim ve dans gösterileri gerçekleştirildi.

Hastanenin İş ve Sistem Geliştirme Koordinatörü Banu Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni kampüste "güven yaşam" diye bir bölüm yarattıklarını belirterek en yeni teknoloji ile başkentlilere hizmet verdiklerini ifade etti.

Sağlık hizmetlerinin yanı sıra, kültür alanına katkı sunmak adına eski tıp aletlerini, 18'inci yüzyıla ait tekerlekli sandalyeyi de kampüs bünyesinde sergilediklerini aktaran Akın, "Çocuklar anne, babalarının nasıl doğduğunu, nasıl büyüdüğünü, eskiden hastanelerde hangi aletlerin olduğunu görsün istedik. Teknoloji çocuklarımızın ellerinin altında ve eskiye ait birçok şeyi hiç görmediler." dedi.

Akın, etkinlikte hastanenin 1974'ten beri biriktirdiği bütün tıbbi aletlerin örneklerinin de sergilendiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :