Çocuklar, hatalı sürücüleri kırmızı düdükle uyaracak

Çocuklar, hatalı sürücüleri kırmızı düdükle uyaracak

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında çocuklara kırmızı...

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında çocuklara kırmızı düdük, tişört ve broşür dağıttı.

Kurban Bayramı'nda oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığınca başlatılan proje çerçevesinde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ve Vali Şimşek ile çocuklar, Valilik önündeki uygulamada trafik ekiplerince durdurulan araçların sürücülerini kırımızı düdükle uyardı, projeyi anlattı.

Vali Şimşek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yarından itibaren bayram tatiline girileceğini, özellikle şehirler arası yollarda gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

İçişleri Bakanlığınca uygulamaya konulan proje hakkında bilgi veren Şimşek, şunları kaydetti:

"Projenin amacı çocukların aileleri üzerindeki yaptırım gücünden yararlanarak aile fertlerini ve vatandaşları trafik kurallarına uymaya teşvik etmek. Çocuklarımıza bir tanıtım kartı ve düdük veriyoruz, aileleriyle seyahat halindeyken arabayı kullanan sürücüye kural ihlali yaptığı zaman düdüğü çalarak gerekli ikazları yapacak. Örneğin arabayı kullanan anne veya babası kırmızı ışık ihlali, hız limitlerine uymadığı zaman veya arabayı kullanırken cep telefonuyla konuşursa çocuğumuz düdüğü çalarak gerekli hatırlatmaları yapacak ve kurallara uymaya davet edecek. Kampanyada amaç, ulusal bir seferberlik şeklinde vatandaşlarımızı trafik kurallarına davet etmek, toplumda farkındalık oluşturmak ve trafik kazalarını azaltmak."

Şimşek, kampanyayla trafik kazalarının azalmasını temenni ederek vatandaşlara kazasız ve huzurlu bir bayram geçirmelerini diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :