Çocuklar Gülsün Diye Derneğinin 28. anaokulu Antalya'da

Çocuklar Gülsün Diye Derneğinin 28. anaokulu Antalya'da

Şarkıcı Gülben Ergen'in başkanı olduğu derneğin katkılarıyla, 2 derslikli anaokulu açıldı- Okula, geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden 11. sınıf öğrencisi Oğuzhan Yıldırım'ın ismi verildi

ANTALYA (AA) - Şarkıcı Gülben Ergen'in başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneğinin katkılarıyla yaptırılan 28. anaokulu, Antalya'da açıldı.

Konyaaltı ilçesi Cahit Ünver İlk ve Ortaokulu bahçesinde, hayırsever Şadiye ve Okay Yıldırım çiftinin geçen yıl trafik kazasında 17 yaşında hayatını kaybeden 11. sınıf öğrencisi oğulları Oğuzhan Yıldırım adına yaptırdıkları okulun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de katıldığı törende, Gülben Ergen sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Vatandaşlar, Ergen'i yakından görüp, cep telefonuyla fotoğraf çekebilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Gülben Ergen, burada yaptığı konuşmada, dernek olarak Antalya'da 2'nci, Türkiye genelinde 28'inci anaokulunu açtıklarını söyledi.

Derneğin 29'uncu anaokulunun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara'da açılacağını belirten Ergen, ardından sırasıyla Ağrı ve Uşak'a yeni anaokulu kazandıracaklarını bildirdi.

Ergen, "Uzun zamandır sözünü verdiğimiz bir anaokuluydu. Çok kıymetli bir ailenin acısıyla yaptığı bir bağış. Evlatlarını kaybeden aile, evlatlarının ismini bu anaokuluyla ölümsüzleştirmeyi seçti. Acıları çok taze ve genç bir ölüm" dedi.

Ailenin hiç tanımadıkları çocukların yüzünü güldürmesini "kutsal bir acıyı yaşama biçimi" şeklinde tanımlayan Ergen, bu durumun kendi yaşam felsefesine uygun olduğunu dile getirdi.

Okul öncesi eğitimin Türkiye ve dünyada zorunlu olması gerektiğini kaydeden Ergen, şöyle konuştu:

"Çok aydınlık birisiyim ve şu anda çok aydınlık bir yerdeyim. Bu yüzden acılarımızı konuşmak istemiyorum ama bulunduğum sektör gereği çok eleştiri alıyoruz. Dolayısıyla bir vatandaş olarak ülkemizin layık olmadığı her türlü saldırı, şiddet, savaş ve terörün karşısındayım. Anaokullarının açılışına vesile olarak umudumu yitirmiyorum."

- Prof. Dr. Sancar'ın Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülmesi

Bir gazetecinin "Mardinli Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülmesini nasıl değerlendirdiğini" sorması üzerine Ergen, Mardin'in yaşamında önemli yeri olduğunu söyledi.

Sancar'ın ülkeye çok büyük gurur yaşattığını vurgulayan Ergen, "Onun yazdıklarını dikkate almak lazım. Müthiş bir Atatürk aşığı. 'Mardin'in bir köyünde doğdum. O zor şartları yaşadım ama bugün ülkeme Nobel ödülü kazandırdım' diyebilecek kadar kıymetli bir değerimiz" ifadelerini kullandı.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, Ergen'e plaket verdi. Daha sonra anaokulunun açılışı gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı