Çocuklar donanmayla tanıştı

Çocuklar donanmayla tanıştı

5 Ekim Dünya Çocuk Günü kapsamında bir grup çocuk, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Foça Deniz Üssü'nü ziyaret etti

İZMİR (AA) - 5 Ekim Dünya Çocuk Günü kapsamında bir grup çocuk, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Foça Deniz Üssü'nü ziyaret ederek Türk donanmasının korvet ve hücumbotları hakkında bilgi aldı. 

Foça'daki ilk ve ortaokullardan, Foça Kaymakamlığınca yapılan program kapsamında belirlenen 26 öğrenci, Foça Deniz Üssü'nü gezdi.  Batı Görev Komutanı Tuğamiral Yaşar Çamur'un karşıladığı çocuklar, kendilerine rehberlik eden komutanlarla birlikte üste bulunan korvet ve hücumbotları yakından görme imkanı buldu.  

Gemilerin köprü üstü bölümüne çıkan çocuklar, komutanlardan geminin faaliyetleri ve seyrüsefer cihazları hakkında bilgi aldı. Gemilerin seyir halindeki durumlarına ilişkin canlandırmanın da yapıldığı gezide, bazı rota komutları çocuklar tarafından verildi.

Geziye katılan çocuklardan 4'üncü sınıf öğrencisi Fatma Berra, ilk kez bir savaş gemisine bindiğini belirterek, "Gemilerin içini hep merak ediyordum. Bugün burada olduğum için çok mutluyum" dedi.

8'inci sınıf öğrencisi Mine Gül ise gezinin meslek seçimi konusunda fikirlerini değiştirdiğini söyledi. Gül, "Gemiciliği düşünmüyordum ancak kadınların da subay olabileceğini öğrendiğim için kafamda bir fikir canlandı" diye konuştu. 

Gemi komutanının koltuğuna oturan 4. sınıf öğrencisi Zeynep Kardelen Yoldaş da ilk kez bir gemiyi gezdiğini ve çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, "Burayı çok sevdim, şu an kendimi komutan gibi hissediyorum. Denizcilikten hoşlandım, büyüyünce denizci olabilirim" dedi.

Gezi sonunda çocuklar, gemide komutanlarla yemek yedi.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı