"Çocuklar dijital istismardan korunmalı"

"Çocuklar dijital istismardan korunmalı"

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Çocukların dijital dünyada istismarıyla çocuk işçiliğindeki gibi mücadele etmeliyiz. Her anne babanın, öğretmenin görevi çocukları baskı altına almadan sık sık kontrol etmek olmalıdır"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çocukların her türlü istismardan korunmasının geleceğin korunması anlamı taşıyacağını belirterek, "Çocukların dijital dünyada istismarıyla çocuk işçiliğindeki gibi mücadele etmeliyiz." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, 2018'in "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı" ilan edildiğini anımsattı.

Çocukların gerçek hayatta olduğu gibi internet ortamında da cinsel ya da psikolojik olarak birçok tehlike ile karşı karşıya kaldıklarına dikkati çeken Palandöken, ebeveynlerden çocuklarını doğru şekilde yönlendirebilecek seviyede internet kullanımını öğrenmelerini istedi. Palandöken, çocukları her türlü istismardan korumanın, geleceği korumak olduğunu ifade etti.

Çocukların dijital dünya ile baş başa bırakılmaması gerektiğine işaret eden Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu.

"Aile ve öğretmenler çocuklarının bilgisayar ve cep telefonlarında hangi oyunları oynadıklarını sık sık kontrol etmeli. Bu yüzden çocukların dijital dünyada istismarıyla çocuk işçiliğindeki gibi mücadele etmeliyiz. Her anne babanın, öğretmenin görevi çocukları baskı altına almadan sık sık kontrol etmek olmalıdır. Oyundan ziyade istismar niteliği taşıyan Mavi Balina özellikle 10-14 yaş çocuk ve gençleri hedef alıyor. Bunu düzenleyenler sosyal medyada bazı etiketler kullanarak ya da çok ziyaret edilen gruplara mesaj atarak çocuklara ulaşıyor. 50 talimat ile çocuklarımızın kendisine zarar vermesine neden oluyorlar. Bilinçaltına etki eden müzikler, videolar ile çocukların zihnini zehirliyorlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :