Çocuklar bilim şenliğinde atlarla tanıştı

Çocuklar bilim şenliğinde atlarla tanıştı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Atçılık Yüksekokulu, Eskişehir Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Atçılık Yüksekokulu, Eskişehir Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Bilim Şenliği'ne katıldı.

4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri çağrısı kapsamında "Günlerden Bilim" adı altında Anadolu Üniversitesi (AÜ) Türk Dünyası Bilim, Sanat ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu ve ESOGÜ Eğitim Fakültesi ilgili bölümleri, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nün ve AÜ'nün önemli destekleriyle gerçekleşti.

ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu etkinliğe eğitim atlarını getirdi. Etkinlikte at davranışları, atları ve köpekleri sevk idare yönetimi, terbiye, iletişim gibi konularda küçük çalışmalar gerçekleştirildi. Çocuklara ve gençlere, atlar tanıtıldı.

Öte yandan biyo çeşitlilik standında da yararlı ve zararlı hayvanların tanıtımı, zehirli ve zehirsiz yılan tanıtımı, böcekler ve diğer biyolojik çeşitlilik örnekleriyle sunumlar yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :