Çocuk yaşta girdiği konservatuvarın müdürü oldu

Çocuk yaşta girdiği konservatuvarın müdürü oldu

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda ortaöğretim, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayıp akademisyen olarak görev yapan Doç. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, okulun müdürlüğüne atandı

EDİRNE (AA) - Doç. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, 24 yıl önce ortaöğretim için özel yetenekle girdiği Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı'nın müdürü oldu.

TÜ Devlet Konservatuvarı'na, müziğe olan yatkınlığı ve keman çalmadaki özel yeteneği dolayısıyla ortaöğretim bölümünden itibaren kabul edilen Ahmet Hamdi Zafer, lisans, yüksek lisans ve doktora aşamalarını da aynı okulda tamamlayarak, akademisyen kadrosuna girmeyi başardı.

Okulda, Müzik Bölüm Başkanlığı, Konservatuvar Müdür Vekilliği de yapan Zafer, çocuk yaşta girdiği konservatuvara, 36 yaşında müdür olarak atandı.

Müdürlük görevini, akademik hayatı boyunca hocalığını yapan Prof. Dr. Süleyman Sırrı Güner'den törenle devralan Zafer, yaptığı konuşmada, kendisi için önemli ve anlamlı bir gün olduğunu söyledi.

Emekliye ayrılan Güner de öğrencisine müdürlük görevini devretmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ise eşine az rastlanan bir olaya şahitlik ettiklerini belirterek, "Hem hocamızın doğum gününde emekliye ayrılması hem ilk öğrencilerinden birine müdürlüğü devretmesi, eşine rastlanmamış bir olay olabilir. Bu vesileyle emekliye ayrılan hocamıza, uzun ve sağlıklı bir ömür geçirmesini dilerken, ilklerin müdürü Ahmet Hamdi Zafer'e ise başarılar dilerim." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :