Çocuk istismarına karşı "şekerli not"

Çocuk istismarına karşı "şekerli not"

Kırşehir'de, öğrencilere, üzerinde ailelerine verilmek üzere çocuk istismarına karşı uyarıcı notlar bulunan şekerler dağıtıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in Kaman ilçesinde, çocuk istismarının önlenmesi amacıyla öğrencilere, şekerlere iliştirilmiş notlar dağıtıldı.

Kaman Gençlik Merkezi'nde faaliyet gösteren lider ve gönüllü gençler, çocuk istismarının önlenmesi için yürüttükleri proje kapsamında okul ziyaretleri yapıyor.

Gençler, ziyaretlerinde aileler için hazırladıkları not kağıtlarını şekerlere iliştirerek öğrencilere dağıtıyor.

Proje kapsamında Yenihayat Ortaokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileriyle bir araya gelen gençler, çocuk istismarına karşı öğrencileri bilgilendirdikten sonra, çocuklara, ailelerine ulaştırmak üzere uyarıcı yazılar bulunan not kağıtlarının iliştirildiği şekerler dağıttı. Öğrenciler de gençlerle "çocuk istismarına hayır" ve "vücuduma dokunma" sloganları attı.

Gençlik Merkezince yapılan projeyi öğrencilere aktaran gönüllü gençlerden Elif Özçelik, son zamanlarda çocuk istismarına yönelik haberleri duydukça çok üzüldüklerini, bunun için de farkındalık oluşturmak amacıyla proje hazırladıklarını söyledi.

Notlarda çocukların dikkatini çekecek bilgiler yer aldığını anlatan Özçelik, öğrencilere seslenerek, "Sizlere ve ailelerinize yaptığımız şekerleri dağıtacağız. Sizlerden küçük bir ricamız var, bu şekerleri şimdi değil, aileniz bu notları okuyunca açmanız. Notları mutlaka ailelerinize de okuyun." dedi.

Gençlerin böyle anlamlı bir projenin içinde yer almasını önemsediklerini vurgulayan Kaman Yenihayat Ortaokulu Müdürü Murat Keskin ise "Son dönemlerde hem ülkemizde hem de dünyanın her yerinde çocuk istismarına yönelik yayınlar var. Kaman Gençlik Merkezi de bu hassas konuya duyarsız kalmamış. Bizler de öğrencilerimizle beraber çocuk istismarına hayır diyoruz. Bu duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Şekerlere iliştirilen notlarda, "Çocuğunuza her türlü sorununu paylaşabileceği inancını yerleştirin", "Çocuklar bir tacizden bahsediyorsa bu doğrudur, ona yalancı muamelesi yapmayın" şeklinde uyarılar yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :