"Çocuk Adaletinde Yeni Arayışlar: Etkin Politika Geliştirme Çalıştayı"

"Çocuk Adaletinde Yeni Arayışlar: Etkin Politika Geliştirme Çalıştayı"

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger:- “Türkiye, Suriye’den gelen çok sayıda çocuğun hakkının korunması ve eğitim hakkının verilmesinde çok önemli bir rol oynamıştır, ayrıca örnek olmuştur”- “Türkiye’de kendini buna (çocuk haklarına) adamış son

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, “Türkiye, Suriye’den gelen çok sayıda çocuğun hakkının korunması ve eğitim hakkının verilmesinde çok önemli bir rol oynamıştır, ayrıca örnek olmuştur.” dedi.

Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanlığı, çocuk dostu adalet sisteminin kurulması için "Çocuk Adaletinde Yeni Arayışlar: Etkin Politika Geliştirme Çalıştayı"nı Holiday Inn otelinde düzenledi.

Berger, çocuk adaletinde etkin politika geliştirmenin Türkiye ve AB önündeki ortak hedef olduğunu vurgulayarak çalıştayın, yakın iş birliğini ortaya koyduğunu belirtti.

Bakanlıklar arasındaki yakın iş birliğinin çok önemli bir alanda yürütüldüğüne işaret eden Berger, “Bu iş birliği, çocukların yani toplumun en kırılgan ve savunmasız ögelerinin, adalet sisteminde haklarının ve en yüksek çıkarlarının korunması anlamına gelmektedir.” dedi.

Berger, “Türkiye’de çocuk haklarının geliştirilmesi öncelik kabul edilmektedir ve hükümet de bu kapsamda çeşitli çalışmalar ortaya koymuştur.” diye konuştu.

Özellikle çatışma bölgelerindeki çocuklara yardım edilmesi gerektiğini vurgulayan Berger, “Çocuk hakları ve çocuk haklarının korunması ve her türlü istismarın engellenmesi gündemimizde yer almaktadır.” dedi.

Berger, tüm ortaklarından uluslararası sözleşmeleri onaylamalarını beklediklerinin altını çizdi.

Türkiye ile AB’nin bu konuda birlikte çalışmaya devam edeceğini söyleyen Berger, “Türkiye’de kendini buna (çocuk haklarına) adamış son derece güçlü ortaklarla çalışıyoruz. Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çok önemli ortaklarımız. Onlarla bu konuda birlikte hareket ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Berger, “Türkiye, Suriye’den gelen çok sayıda çocuğun hakkının korunması ve eğitim hakkının verilmesinde çok önemli bir rol oynamıştır, ayrıca örnek olmuştur.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de çocuk dostu bir adalet sistemi kurulmasını ele alacak çalıştay, iki gün sürecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :