Coca Cola’dan boykot yapan esnafa dava tehdidi

Coca Cola’dan boykot yapan esnafa dava tehdidi

Terörist İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamın ardından AK Partili belediyeler İsrail menşeli ürünleri tesislerinde satmama kararı aldığını peş peşe açıklamıştı

Buna Konya’dan da çok sayıda esnaf da katılma kararı almıştı. Coca Cola’nın, gazetelere boykot nedeniyle haber olan kimi esnafları  ve market sahiplerini arayarak dava tehdidinde bulunduğu bununla da kalmayıp savcılığa suç duyurusuna bulunduğu öğrenildi. Bu kapsamda Konya’da bazı   esnafların savcılığa ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

KONYA’DA MERKEZDEKİ 4 BELEDİYEDEN BOYKOT

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden Konya Büyükşehir, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyelerinin yanısıra Akşehir Belediyesi de, sosyal tesislerinde İsrail kökenli ürünlerin satışını durdurma kararı almıştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İsrail'in Gazze'ye saldırısı nedeniyle belediye işletmelerinden kolalı içeceklerin kaldırıldığı belirtilmiş, belediyenin aldığı karar, resmi twitter hesabından da "Konya'da belediye işletmelerinden kolalı içecekler kaldırıldı. #BoykotaDestek" şeklinde duyurulmuştu.

Karatay Belediyesi tarafından da lokal, işletme ve sosyal birimlerdeki kolalı içecekler ve İsrail kökenli ürünler toplatılmıştı. Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, sorumluluk alanlarında İsrail mallarının kullanımına son verildiğini dile getirerek, "İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamdan dolayı İsrail malları ile ilgili boykotu destekliyoruz" demişti.

FATMA TORU ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Katliama sen sert tepkilerden birini gösteren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, "Kardeşlerimize maddi ve manevi yardımlarımızı yapıyoruz. Katil terör devleti İsrail ve işbirlikçilerine karşı dik duruşumuzu sergilemeye devam ediyoruz. İsrail'e destek olan Coca Cola'nın her bir şişesi bizim için Gazze'ye atılan bir bombadır. Onun için Meram Belediyesi olarak, bugünden itibaren tesislerimizde İsrail'e destek olan her türlü firmanın ürünlerini yasaklamış bulunmaktayız. Bu konudaki duruşumuz da devam edecek. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Gazzeli kardeşlerimize herkes kendi gücü nispetinde destek vermek zorunda. Her zaman onların yanındayız. Allah, Gazze'de zulüm altında olan kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun" ifadelerini kullanmıştı.

AYNI TEHDİDİ BELEDİYELERE DA YAPABİLECEK Mİ?

Küçük esnafları dava tehdidiyle korkutmak isteyen Coca Cola’nın aynı tehdidi, Türkiye genelinde yüzlerce AK Partili belediyeye gösterip göstermeyeceği ve onlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunma cesareti gösterip göstermeyeceği merak ediliyor.