CNN önünde İsrail protestosu

CNN önünde İsrail protestosu

İsrail’in Gazze'ye saldırıları, ABD’nin New York kentindeki CNN ve Fox News binaları önünde protesto edildi

NEW YORK (AA) - İsrail’in Gazze'ye saldırıları, ABD’nin New York kentindeki CNN ve Fox News binaları önünde protesto edildi.

CNN'in bulunduğu Manhattan'daki Time Warner İş Merkezi önünde başlayan protesto gösterisine, aralarında Yahudilerin de bulunduğu çok sayıda din ve milletten binlerce kişi katıldı.

Nazi sembolüne dönüştürülmüş İsrail bayrakları, Gazze saldırılarından fotoğrafların yer aldığı dövizler taşıyan eylemcilerin birçoğunun da yüzünü Filistin bayrağı renklerinde boyadığı gösteri sırasında, New York polisi yoğun güvenlik önlemi aldı. Protesto boyunca; “Gazze buradayız, çocuklarına söyle korkmasınlar”, “Hepimiz Filistinliyiz”, “Gazze ağlama, asla ölmene izin vermeyeceğiz”, “Özgür Filistin” ve “Çok yaşa Gazze” şeklinde sloganlar atıldı.

Gösteride, İsrail ve ABD’nin hedef alındığı gösteri sırasında taraflı yayın yaptıkları gerekçesiyle CNN ve Fox News kanalları da protesto edildi.

Gösteri sırasında ellerindeki İsrail bayraklarıyla gruba sözle sataşan bazı İsrail yanlısı kişilere polis müdahale etti. Bazı Filistin yanlılarının, İsrail bayrağı ile fotoğraf çektirmek isteyen İsrailliler'e izin vermediği gözlendi.

Protestolarını yaklaşık 2 saat süresince CNN önünde devam ettiren göstericiler daha sonra Times Meydanı’ndan geçerek Fox News binası önüne kadar sloganlar atarak, polis eşliğinde yürüdü.

Göstericileri burada da küçük bir İsrail yanlısı grup karşıladı. İsrailli gruba; “Bugün kaç çocuk öldürdün İsrail”,  “Kendinden utan İsrail” şeklinde karşılık veren protestocular eylemlerini burada bitirdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı