CMAS 2. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası

CMAS 2. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası

Şampiyonanın ödül töreninde dünya rekorunu kıran Çek Cumhuriyeti'nden Alena Konecna, madalya aldığı sırada duygulanarak ağladı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 2. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nın kapanış töreni yapıldı.

CMAS Başkanı Anna Arzhanova, ilçede gerçekleştirilen kapanış töreninde yaptığı konuşmada, 2017 Avrupa Şampiyonası'nın Kaş'ta yapılacağını söyledi.

Arzhanova, Avrupa Şampiyonası'nın Kaş'ta gerçekleştirilmesi amacıyla CMAS bayrağını Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Şahin Özen'e teslim etti.

TSSF Başkanı Şahin Özen ise dünyanın en zor sporları arasında yer alan serbest dalış sporunu seçenleri Kaş'ta görmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de şampiyona için Kaş'ın seçilmesinden dolayı CMAS Başkanı ve TSSF'ye teşekkür ederek, şampiyonada yarışan tüm sporcuları kutladı.

Milli sporcu Şahika Ercümen ise "Bugün aldığım madalya ile çok mutluyum. Bu kategoride çok fazla tecrübem yoktu, antrenman yaptığım ekibimiz ile çok büyük emek verdik. Bu madalyayı ülkemize kazandırdığım için çok mutluyum. Kaş, benim evim oldu. Burada olmaktan dolayı çok sevinçliyim. İlerleyen zamanlarda burada bir rekor denemesi gerçekleştireceğim. Bu rekor denemesinde, şehit çocuklarımız için maddi destek toplamak için nefesimi tutacağım." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sporculara kupa ve madalyaları verildi.

Ödül töreninde dünya rekorunu kıran Çek Cumhuriyeti'nden Alena Konecna, madalya aldığı sırada duygulanarak ağladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :