Cluj'da Romanya-Türkiye maçı heyecanı

Cluj'da Romanya-Türkiye maçı heyecanı

2017 Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde Romanya-Türkiye maçına, ülkenin en büyük ikinci kenti Cluj ev sahipliği yapacak


İSTANBUL (AA) - 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda Romanya ile Türkiye arasında bu akşam oynanacak maça, ülkenin en büyük ikinci kenti Cluj ev sahipliği yapacak.

Romanya'nın Macaristan sınırında bulunan ve nüfusun yüzde 30'unu Macarların oluşturduğu kent, öğrenci merkezi olarak da dikkati çekiyor.

Transilvanya bölgesinin resmi olmayan başkenti şeklinde gösterilen ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde Kaloşvar olarak isimlendirilen Cluj, merkezde bulunan katedraller ve tarihi yapılarıyla beğeni topluyor.

En büyük ulaşım şekli troleybüs olan şehirde caddeler, adeta elektrik ağlarıyla sarılmış durumda bulunuyor.

Öte yandan, şehrin 35 kilometre uzağındaki Salina Turda'daki tuz madenlerinde Star Wars serisinin bazı sahneleri de çekilmişti.

Bu arada, Cluj kenti, Galatasaray'a da ev sahipliği yapmıştı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2012-2013 sezonunda Cluj ile aynı grupta yer alan sarı-kırmızılı futbol takımı, rakibini deplasmandaki maçta 3-1 yenmişti.


- Basketbol maçına büyük ilgi var


Romanya ile Türkiye arasında oynanacak karşılaşmaya kent sakinleri büyük ilgi gösteriyor.

Karşılaşmanın tüm biletleri tükenirken, 7 bin 200 kişi kapasiteli Sala Polivalenta Spor Salonu'ndaki mücadele dolu tribünler önünde oynanacak.

Karşılaşmada Türk Milli Takımı'nı, eski basketbolcular da yalnız bırakmayacak. Farklı dönemlerde milli takım forması giyen ve kafileyle Romanya'ya gelen eski oyuncular, sabah antrenmanında millileri yalnız bırakmadı. Milli takım kaptanı Şaziye İvegin Üner, eski milli oyunculardan Alev Gökçe'ye imzalı forma hediye etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :