Clinton, Demokrat Parti adaylığını kabul etti

Clinton, Demokrat Parti adaylığını kabul etti

ABD eski Dışişleri Bakanı Clinton, Philadelphia kentinde gerçekleştirilen kongrede Demokrat Parti'nin başkan adaylığını kabul etti

WASHINGTON (AA) - ABD'nin Philadelphia kentinde gerçekleştirilen kongrede Demokrat Parti'nin başkan adaylığını kabul eden Hillary Clinton, ülkenin ilk kadın başkan adayı olarak tarihe geçti.

Clinton, ABD'nin Pennsylvania eyaletine bağlı Philadelphia kentinde düzenlenen parti kongresinde Demokrat Parti'nin başkan adaylığını kabul ettiğini açıkladı.

Cumhuriyetçi başkan adayı işadamı Donald Trump’ı sert eleştirilerle hedef alan Clinton, Başkan Barack Obama’dan övgüyle söz etti.

Trump’ın geçen hafta başkan adaylığı sırasında yaptığı konuşmada kullandığı “Ben düzeltebilirim” sözünü hedef alan Clinton, “Birçoğumuz, ‘Ben tek başıma bu işi yapabilirim’ diyen bir kişiye inanmayız. Biz ancak birlikte olarak bir meseleyi düzeltebiliriz.” dedi.

Clinton, Trump’ın kampanyasında sıkça kullandığı “Müslümanlar ABD’ye alınmayacak” sözlerine atıfta bulunarak, “Biz bir dini yasaklamayacağız. Bütün Amerikalılarla ve müttefiklerimizle birlikte olarak terörizmi yeneceğiz.” şeklinde konuştu.

Clinton, "Birlikte daha güçlüyüz, ve bu söz sadece biz kampanyamızda kullandığımız bir slogan değildir. Bizim ülkemizin üzerine kurulduğu değerlerin bize önemli bir öğretisidir." ifadesini kullandı.

Trump'ın kampanyası boyunca halkı ayırdığına ve özellikle göçmenleri hedef aldığına dikkati çeken Clinton, bu söylemin ABD değerleriyle örtüşmediğini belirtti.

Obama’nın ABD’nin gördüğü en başarılı başkanlardan biri olduğunu ifade eden Clinton, "Amerika Başkan Obama’nın liderliğiyle daha da güçlenmiştir. Ben ise onun arkadaşlığıyla daha iyi bir yerdeyim." dedi.

Demokrat Parti adayı olabilmek için yarıştığı Bernie Sanders'dan da bahseden Clinton, Sanders'ın özellikle eğitim ve eşitlik anlamında ABD toplumuna önemli mesajlar verdiğini ve kendisinin başkan olması durumunda Sanders'la birlikte çalışarak bu projelerin gerçekleşmesini sağlayacağını kaydetti.

- “Clinton'ın şimdiye kadar yaptığı en iyi konuşmaydı”

Clinton’un finans komitesinde bulunan ve aynı zamanda Demokrat Parti Kongre organize komitesinde yer alan Murat Güzel, Anadolu Ajansına konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Clinton’un konuşmasını, “Şimdiye kadar yaptığı en iyi konuşma” olarak nitelendiren Güzel, şunları kaydetti:

"Trump konuşmasında kendini ön plana çıkartırken, Clinton birlik mesajları verdi ve parçalanmış Amerikan toplumunu bir arada tutabileceğini vaat etti. Amerika’da değerler anlamında ciddi bir sarsılma söz konusu ve Trump’ın yükselişi de bu sarsılmanın bir sonucudur. Clinton da bu soruna karşı birlik mesajları verdi ve Demokratları, Cumhuriyetçileri ve bağımsızları bir araya getirebileceğini söyledi. Bu Amerikan halkının ihtiyacı olan bir mesaj.

Clinton, NATO müttefikleriyle ilişkileri daha da güçlendireceğini söyledi ve bu da Clinton’un başkan olması durumunda daha güçlü Türkiye ilişkileri şeklinde yorumlanabilir.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :