ÇKA 2015 Mali Destek Programı açılış töreni

ÇKA 2015 Mali Destek Programı açılış töreni

Adana Valisi Büyük: "Kalkınma ajanslarının yaptığı çalışmaları sadece mali destek programı şeklinde görmek yanlış. Aynı zamanda taşrada nitelikli iş gücü çalıştırma gibi bir fonksiyonu da icra ediyorlar"

ADANA (AA) - Adana Valisi ve Çukurova Kalkın Ajansı (ÇKA) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyük, "Kalkınma ajanslarının yaptığı çalışmaları sadece mali destek programı şeklinde görmek yanlış. Aynı zamanda taşrada nitelikli iş gücü çalıştırma gibi bir fonksiyonu da icra ediyorlar" dedi.

Büyük, ÇKA'nın Adana Sheraton Otel'de düzenlediği 2015 Mali Destek Programı açılış törenine katıldı.

Ajans olarak bölgesel kalkınmada önemli bir rolü yerine getirdiklerini ifade eden Büyük, illerin ötesinde ekonomik ve sosyal açıdan birliktelik teşkil eden bölgenin, topyekun kalkınmasının işbirliği ve dayanışmasıyla gerçekleşebildiğini söyledi.

Büyük, bölgenin kalkınması konusunda işbirliğini öne çıkarmaya çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çok olumlu bir çalışma ortamını görmekten mutluluk duyuyorum. Kalkınma ajansları, son dönemde gündemimize gelerek önemli katkılarda bulunan kurumlar haline geldi. Batıdaki örnekleriyle kıyaslandığı zaman mutlaka önümüzdeki süreçte daha da önemli hale gelecekler. Ajanslar, yaptıkları çalışmalarla bölgesel kalkınmaya katkıda bulunuyorlar. Kalkınma ajanslarının yaptığı çalışmaları sadece mali destek programı şeklinde görmek yanlış. Aynı zamanda taşrada nitelikli iş gücü çalıştırma gibi bir fonksiyonu da icra ediyorlar. ÇKA, Türkiye Cumhuriyeti'nin KKTC ile maddi desteklerinin de uygulamasını ve koordinesini de sağlıyor. Böyle bir tecrübeye de sahip. İyi yetişmiş nitelikli insanlarla işbirliği içerisinde çok daha fazla projenin ortaya konması ve uygulanmasını arzu ediyoruz."

- ÇKA'dan 2015'te 25 milyon lira destek

ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu da ajansları ve yapacakları mali desteklerle ilgili bilgi verdi.

"Rekabet Gücünün Artırılması ve Yenilikçilik" alanında KOBİ'lerin yüksek katma değerli ve yenilikçi üretim yapısının geliştirilerek bölgenin rekabet gücünün artırılması amacıyla 15 milyon lira kaynak kullandıracaklarını bildiren Altunsu, şöyle konuştu:

"Bu programda asgari 75 bin, azami 500 bin lira destek verilecek. 'Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve Rekabetçiliği Geliştirilmesi' alanında ise bölgedeki mikro ölçekli işletmelerin kurumsallaşma, ürün geliştirme ve çeşitlendirme yoluyla rekabet gücünün artırılması amacıyla 5 milyon lira kaynak kullandırılacak. Bu kapsamda asgari 50 bin, azami 200 bin liralık destek tutarı belirlendi. 'Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi' destek programında da bölgenin rekabet gücü, Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesinin artırılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanıyor. Bu alanda asgari 100 bin, azami 750 bin lira olmak üzere 5 milyon lira kaynak kullandırılacaktır. ÇKA olarak 2015'te 25 milyon lira kaynak kullandıracağız."

ÇKA Proje Birim Başkanı Türker Dölekoğlu da ajanslarının vereceği destekler ve projeler hakkında bilgi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı