CK Boğaziçi Elektrik'ten "Dünya Saati" hareketine destek

CK Boğaziçi Elektrik'ten "Dünya Saati" hareketine destek

CK Boğaziçi Elektrik küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek için yarın 20.30-21.30 saatleri arasında 244 binasının ışıklarını kapatacak

ANKARA (AA) - CK Boğaziçi Elektrik Perakende Satış AŞ, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından gerçekleştirilen Dünya Saati kampanyasına destek olmak için yarın 20.30-21.30 saatleri arasında 244 binasının ışıklarını söndürecek.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, CK Boğaziçi Elektrik küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek için yarın akşam 14’ü müşteri hizmetleri merkezi ve 230’u müşteri işlem merkezi olmak üzere toplam 244 binasının ışıklarını kapatacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, iklim değişikliğinin en büyük çevresel sorunlardan biri olduğuna işaret ederek, “Küresel ölçekte gerçekleştirilen Dünya Saati etkinliği, iklim değişikliği sorununun tüm dünyanın gündemine taşınmasında büyük rol oynuyor. Biz de kurum olarak 25 Mart Cumartesi akşamı ışıklarımızı kapatarak bu harekete destek vermek istedik.” değerlendirmesinde bulundu.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) de etkinliğe destek vereceğini duyurdu.

BEDAŞ, yarın 20.30 ile 21.30 arasında bir saat süreyle 36 işletme binasının ışıklarını kapatarak Dünya Saati etkinliğine katılacak.

BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için adım atılması gerektiğini belirterek, "Bu sorunu tüm dünyanın gündemine taşıyan Dünya Saati uygulamasına kurum olarak destek vermeyi çok önemsiyoruz. 36 işletmemiz ile 25 Mart Cumartesi akşamı ışıklarımızı bir saat boyunca daha iyi bir dünya için söndüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

WWF önderliğinde düzenlenen Dünya Saati etkinliği 2007'de Sydney'de başladı. Dünya genelinde her yıl mart ayında yapılan etkinliğe geçen yıl 178 ülkeden katılım sağlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :