- Cizrespor Kulübü Başkanı Sefinç:

- Cizrespor Kulübü Başkanı Sefinç:

"(Ziraat Türkiye Kupası'nda) Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi büyük takımların Cizre'ye gelip oynaması, bölgemizin ve coğrafyamızın tanıtımında büyük bir rol alacağı gibi barış sürecine de büyük bir katkı yapar"

ŞIRNAK (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör Futbol Ligi Bal Grubu takımlarından Cizrespor'da, Külup Başkanı Salih Sefinç, "Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi büyük bir takımların Cizre’ye gelip oynaması, bölgemizin ve coğrafyamızın tanıtımında büyük bir rol alacağı gibi barış sürecine de büyük bir katkı yapar" dedi.

Sefinç, Şehir Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, 28 Ekim'de Türkiye'nin köklü kulüplerinden Göztepe ile Cizre'de güzel bir futbol müsabakası yaptıklarını ve maçın kardeşçe geçtiğini söyledi. 

Derbi maçlarında çıkan olayların yüzde 5'i kadar olayların yaşanmadığını, bazı gazetelere bakıldığında kendilerine yakışmayan ve Cizre'yi hedef alan üsluplarla haber yapıldığını savunan Sefinç, bunları tasvip etmediklerini kaydetti.

Cizrespor Kulübü Yönetim Kurulu olarak spor anlamında doğudan, batıya uzanan bir köprü olmak istediklerini dile getiren Sefinç, "İstanbul'daki bir takımımız Cizre ya da Bursa'da güzel güzel futbolunu oynayacak. Bunun güzelliğini ancak bu şekilde yaşayabileceğiz. Batıdaki Türk ile doğuda yaşayan Kürt kardeşlerimiz arasında provokatörlük yapan ya da güzel olmayan, kendi üsluplarına yakışmayan şekilde yazı yazmak bence basın yayın kurallarına aykırı olan şeylerdir" diye konuştu.

Türkiye'deki bütün takımları Cizre'de ağırlamak istediklerini, bundan kuşku duyulmaması gerektiğini dile getiren Sefinç, kimsenin tereddütle bu coğrafyaya gelmesini istemediklerini aktardı.

Takımların gönül birliğiyle sevinç ve huzurla ilçeye gelmesini istediklerini dile getiren Sefinç, bu sayede misafirperverliklerini göstereceklerini anlattı.

Göztepe'yi yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara kalmaktan dolayı sevinç duyduklarını belirten Sefinç, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe taraftarıyım ama Galatasaray gibi önemli bir takımla oynamak ve Galatasaray'ı Cizre'de ağırlamaktan büyük bir onur duyarım. Spor kardeşlik ve barıştır. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi büyük takımların Cizre'ye gelip oynaması bölgemizin ve coğrafyamızın tanıtımında büyük bir rol alacağı gibi barış sürecine de büyük bir katkı yapar. Büyük bir takımın buraya gelmesi sadece Cizre ve Şırnak'ın değil, bütün bölge insanının burada bir araya gelip kaynaşmasını sağlayacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı