Cizre'deki terör saldırısına tepkiler

Cizre'deki terör saldırısına tepkiler

TBMM Başkanı Kahraman:- "Hepimizi üzen bu hain saldırılar, terörle mücadele kararlılığımızda en küçük bir zafiyet meydana getirmeyecek, milli birlik ve beraberliğimize kastedenlere hak ettikleri cevap en ağır şekilde verilmeye devam edecektir"

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cizre'deki terör saldırısını kınayarak, "Hepimizi üzen bu hain saldırılar terörle mücadele kararlılığımızda en küçük bir zafiyet meydana getirmeyecek, milli birlik ve beraberliğimize kastedenlere hak ettikleri cevap en ağır şekilde verilmeye devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kahraman, Şırnak'ın Cizre ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin yayımladığı mesajında, Türkiye'nin huzur ve güvenliğine kast eden alçak canilerin, bu sabah da kirli emellerine ulaşmak için Şırnak'ın Cizre ilçesinde akıllara durgunluk veren bir vahşet sergilediğini belirtti.

"Eli kanlı katiller tarafından gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, aziz Milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullanan Kahraman, mesajında şunları kaydetti:

"Hepimizi üzen bu hain saldırılar terörle mücadele kararlılığımızda en küçük bir zafiyet meydana getirmeyecek, milli birlik ve beraberliğimize kastedenlere hak ettikleri cevap en ağır şekilde verilmeye devam edecektir. Milletimizde korku ve panik oluşturma hedefiyle gerçekleştirilen bu hain saldırılarla birliğimizi ve dirliğimizi bozacaklarını zannedenlerin büyük bir hüsrana uğrayacaklarını altını çizerek belirtmek istiyorum. Milletimiz engin feraseti ve tarihi tecrübesiyle birçok büyük fitneyi defetti."

Kahraman, şu görüşlerini paylaştı:

"Biz milletimize inanıyor ve güveniyoruz. İnşallah akıl ve gönül birliğiyle teröre karşı da birlik ve beraberlikle her zorluğu aşacağız. Terörle mücadelede verdiğimiz şehitlere yenilerinin ilave olması, milletçe yüreğimizi yaralamakta, sabrımızı zorlamakta ve acımıza acı eklemektedir. Ancak birlik ve bütünlüğümüze kastedenler kendi zalim hırslarının içinde yok olacaklar, hiçbir terör saldırısı Türkiye'yi teslim alamayacaktır."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :