Cizre'deki terör saldırısı

Cizre'deki terör saldırısı

Şehit polis memuru Mehmet Dama'nın cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'da defnedildi- Şehidin eşi Sümeyra Dama:- "(3 yaşındaki oğluna yönelik) Sen şehidin oğlusun, ağlama. Şehit ailesiyiz, ağlamayacağız. Düşmanlarımızı sevindirmeyeceğiz. Baban da öyle isti

AFYONKARAHİSAR (AA) - Şırnak'ta, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Mehmet Dama'nın cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'da defnedildi.

Şehit polis memuru Mehmet Dama'nın cenazesi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan alınarak Fatih Mahallesi Filistin Caddesi'ndeki annesinin evine getirildi. Şehidin annesi Semiha ve kardeşleri, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra şehidin cenazesi, kayınpederi Ali Tombak'ın evine götürülerek helallik alındı. Şehidin eşi Sümeyra Dama, annesine sarılarak ağladı.

Şehidin cenazesi daha sonra cenaze törenin yapılacağı İmaret Camisi'ne götürüldü. Törene katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da burada şehidin ailesine, "Başınız sağ olsun" dedi.

Şehidin oğlu Enes Dama, tören boyuncu yakasına takılan babasının fotoğrafını sevdi ve öptü.

Şehidin 3 yaşındaki Enes'in ağlaması törendekileri duygulandırdı. Daha sonra küçük Enes, "Baba burada" diyerek şehidin tabutunu okşadı. Anne Sümeyra Dama da oğluna dönerek "Sen şehidin oğlusun, ağlama. Şehit ailesiyiz, ağlamayacağız. Düşmanlarımızı sevindirmeyeceğiz. Baban da öyle istiyordu." dedi.

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, Afyonkarahisar Asri Mezarlığı içerisindeki Polis Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :