Cizre'deki terör saldırısı

Cizre'deki terör saldırısı

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör saldırısında şehit olan komiser Umut Tuncay, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı

ANKARA (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör saldırısında şehit olan komiser Umut Tuncay, Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Polis Şehitliği'nde toprağa verildi. 

Cizre'de dün teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan özel harekat komiseri Umut Tuncay (27) için Kocatepe Camisi'nde ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. 

Törende taziyeleri, şehidin eşi Derya Yıldırım Tuncay, babası Mustafa Tuncay, annesi Menevşe Sarıbaş ile kardeşleri kabul etti. Törende eşinin özel harekatçı parkasını giyen şehidin polis memuru eşi, güçlükle ayakta durdu.

Cenaze törenine, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, eski İçişleri Bakanı Selami Altınok, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli çok sayıda polis, Ankara Garnizon Komutanlığında görevli generaller, subaylar ve diğer askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Tuncay'ın cenaze namazını Ankara Müftüsü Mefail Hızlı kıldırdı. Edilen duaların ardından Tuncay'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu, bir süre Polis Tören Mangası'nın omuzlarında taşındıktan sonra polis cenaze aracına kondu. 

Daha sonra Tuncay'ın naaşı Cebeci Polis Şehitliği'nde defnedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı