Cizre'de savaştı Ankara'da şehit düştü

Cizre'de savaştı Ankara'da şehit düştü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polis Muhsin Kiremitçi'nin, daha önce de Cizre'nin terörden temizlenmesinde görev yaptığı bildirildi.

Memleketi Konya'nın Seydişehir ilçesindeki şehitliğe defnedilen 28 yaşındaki Muhsin Kiremitçi'nin ailesi, yakınlarının taziye ziyaretleriyle teselli bulmaya çalışıyor. Şehit polisin akrabası, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, 3 yıl önce evlenen ve 1 ay sonra baba olmaya hazırlanan şehit Muhsin Kiremitçi'nin imanlı, vatanını ve milletini seven birisi olduğunu söyledi. Tüfekci, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığının 3 kez bombalandığını anımsatarak, ortalığın savaş alanına döndüğü merkezde, Kiremitçi'nin başına gelen şarapnel parçasıyla şehit olduğunu aktardı. Ailesi ve yakınlarının metanetli olduğunu söyleyen Tüfekci, "Bakan yardımcılığı görevine getirildiğimde, Muhsin Cizre'de geçici görevde bulunuyordu. Kendisine, 'Muhsin seni yanıma koruma olarak almayı düşünüyorum, birlikte çalışmak isterim, ne düşünüyorsun?' diye sordum. Mesleğini yapmak istediğini söyledi. Adeta şehitlik mertebesi onu çekti ve aldı. Terörle mücadelede milletine ve memleketine hizmet etmek istedi. Zoru tercih etti ama şehadet mertebesine ulaştı. Bu herkese nasip olacak bir şey değil." şeklinde konuştu.

"CANIMLA ÜLKENİN BEKASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM" DEMİŞ

Tüfekci, şehidin babası Hüseyin Kiremitçi'nin, oğlunun özel harekata katılmasını önce istemediğini belirterek, şunları kaydetti: "Babası, 'Terör operasyonlarının olduğu dönemdeyiz, girme' diye yalvarmıştı. Muhsin ise 'Kadere inanmayı sen öğrettin baba. Özel harekatçı olacağım, canımla da bu ülkenin bekası için mücadele edeceğim.' demişti. Arkadaşıyla arasında geçen şehadet konusunu duydum. Arkadaşının Batman'a tayini çıkmış. Kendisinin de Ankara'ya tayini çıktı. Meslektaşına, 'Sen Batman'da şehit olamayabilirsin ama ben Ankara'da şehit olabilirim' demiş. İnanç ve Müslümanlık budur. Babasıyla cenazeyi almaya gittik. 'Millet, bu yüzden yıkılamaz. Hafız oğlum vardı şimdi bir de şehit oğlum var.' dedi. Allah'a şükürler olsun ki bu necip milletin içinde bizi var etti. Şehitlerimizin sayesinde ülkemizin payidar olmasını, düşmanlara karşı mücadele eden, şaha kalkmış ülke olmasını sağlayacağız. Bu millet inancını koruduğu sürece daha ileriye gidecek."

FETÖ İLE MÜCADELE SÜRECEK

Tüfekci, milletin parasıyla alınan silah, helikopter ve uçakları millete doğrultanların Türk ve vatan sevdalısı olamayacağını vurgulayarak, ülkenin birlik ve beraberliği için mücadele edeceklerini, milletin de FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

KOMİSER OLDU, ERTESİ GÜN ŞEHİT DÜŞTÜ

Babası Hüseyin Kiremitçi ise oğlunun üç yıl polis olarak görev yaptığını, sonrasında özel harekata geçmek istediğini söyledi. Oğlunun bu kararına itiraz ettiğini ifade eden baba Kiremitçi, "Bana kaderi sen öğrettin' deyince, kabul ettim" ifadesini kullandı. Oğlunun Cizre'de 75 gün görev yaptığını ve o dönemde kapıları her çalındığında şehadet haberini alma endişesi yaşadıklarını anlatan Kiremitçi, "Rabbim şehadet haberini Ankara'dan gönderdi. Sınavı kazanmış, komiser yardımcısı olmuştu. Bir günlük komiserken şehit haberi geldi. Görev yeri Gümüşhane'de fakat 3-4 kez geçici görevle operasyonlara katıldı. Özellikle Cizre'nin temizlenmesindeki operasyonlarda bulundu. Kader ve yazı böyleymiş." diye konuştu. aa