Çizgi film kahramanı "Niloya" doğum gününü çocuklarla kutladı

Çizgi film kahramanı "Niloya" doğum gününü çocuklarla kutladı

Kaynak Holding şirketlerinden Sentries AŞ markası "Niloya" çizgi filminin çocuk karakteri Niloya'nın doğum günü, çocukların katıldığı bir etkinlikle kutlandı- Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk:- "Niloya'nın doğuşu tamamen Türk kültürü ve adetle

İSTANBUL (AA) - Kaynak Holding şirketlerinden Sentries AŞ markası "Niloya" çizgi filminin çocuk karakteri Niloya'nın doğum günü, çocukların katıldığı bir etkinlikle kutlandı.

Levent Özdilek AVM'de gerçekleştirilen ve birbirinden renkli anların yaşandığı etkinlikte çocuklar Niloya'nın yeni bölümlerini keyifle izledi.

Yeni bölümleri TRT Çocuk'ta yayınlanan Niloya'nın doğum günü partisine hafta sonu tatilinde çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Öztürk, yaptığı açıklamada, Niloya'nın Türkiye'nin ilk yerli çizgi filmleri arasında yer aldığını belirterek, okul öncesi çocuklar için özel olarak hazırlanmış bu çizgi filmin, yurt içi ve yurt dışından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Niloya'nın, Youtube'da 1 milyon kez izlenerek, en fazla izlenen çizgi film ödülünü aldığını belirten Öztürk, "Bu da gösteriyor ki, Niloya çocuklar tarafından çok izleniyor ve beğeniliyor. Çocukların bir arkadaşı Niloya. Bu yüzden böyle bir doğum günü organize ettik ve çocuklarla birlikte burada Niloya'nın buluşmasının gerçekleştirdik." diye konuştu.

Niloya'nın yeni bölümlerinin TRT'te Çocuk'ta geçen haftadan itibaren yayınlanmaya başladığını ifade eden Öztürk, yeni bölümlerin özellikle pedagoglar tarafından özenle hazırlandığını anlattı.

Birlikteliklerinin TRT Çocuk kanalıyla devam ettiğinin altını çizen Öztürk, şunları kaydetti:

"Niloya'nın doğuşu tamamen Türk kültürü ve adetlerine, gelenek ve göreneklerine uygun olarak düşünüldü. Sevilmesinin nedeni budur. TRT Çocuk'la olan birlikteliğimiz 2016 yılından itibaren başladı. TRT Çocuk'la imzaladığımız yeni sözleşmeyle, yeni yayına girecek bölümlerle birlikte, 2020 yılına kadar TRT Çocuk'la olan beraberliğimizi devam etme kararı aldık. Toplam 2016 ve 2020 yılı arasındaki bölüm sayısını söylersek, 118-120 bölüme tekabül ediyor. Dolayısıyla 2016-2020 yılları arasında Niloya TRT Çocuk iş birliği 4 yılda 118-120 bölüm civarında diyebiliriz. Geçtiğimiz hafta yayınlanmış olan yeni bölümler de bu sayıya dahil."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :