Çizakça, Avrupa Bilim Vakfı Hakemler Kurulu Üyeliğine seçildi

Çizakça, Avrupa Bilim Vakfı Hakemler Kurulu Üyeliğine seçildi

Prof. Dr. Murat Çizakça, Avrupa’nın önde gelen akademik platformlarından Avrupa Bilim Vakfı, Hakemler Kurulu Üyeliğine seçildi.

 

 

KTO Karatay Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çizakça, Avrupa’nın önde gelen akademik platformlarından Avrupa Bilim Vakfı, Hakemler Kurulu Üyeliğine seçildi. Prof. Çizakça, büyük çaplı projelerin ve araştırmaların değerlendirilmesinde önemli görevler üstlenecek.

AVRUPA İÇİN BİLİMİN GÜNDEMİNİ BELİRLEYEN KIRK YIL

Avrupa Bilim Vakfı (ESF), araştırma ve inovasyon alanında Avrupa'da en yüksek kalitede bilimin teşvik edilmesine kendisini adayan bir kuruluş. Üye ve ortaklarıyla yakın iş birliği içerisinde çalışarak tecrübe ve uzmanlığını paylaşan ESF, Avrupa'daki bilim ve bilimle ilgili faaliyetlerin kalitesini ve verimliliğini arttırmayı amaçlayan çözüm odaklı hizmetler sunmaktadır. Başlangıçta Avrupa'nın temel araştırma finansmanı ve araştırma yapan kuruluşları için bir koordinasyon organı olarak kurulan ESF, 42 yıllık tecrübesiyle araştırma alanlarının tamamında yer almakta. Vakıf şimdiye kadar 30 ülkede bulunan 80 üye kuruluşundan sağladığı fonla, 186 ülkeden 300.000'den fazla bilim insanını bir araya getirerek 2.000'in üzerinde program ve ağını desteklemiştir. Ülkemiz ise TÜBİTAK Bilim Kurulu'nun 9 Temmuz 1977 gün ve 242 sayılı toplantısında almış olduğu karar uyarınca, Avrupa Bilim Vakfı'na (European Science Foundation-ESF) üye olmuştur.

BİLİME ADANMIŞ BİR ÖMÜR: PROF. DR. MURAT ÇİZAKÇA

Lisans eğitimini İngiltere’nin Leicester Üniversitesi’nde tamamlayan Prof. Dr. Çizakça, yüksek lisans eğitimi ve doktorasını da ABD’de Pensilvanya Üniversitesi’nde yaptı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulan Uluslararası İslam Bankacılık ve Ekonomi Enstitüsü’nde 1982-84 yılları arasında Öğretim Üyesi olarak çalışan Prof. Dr. Çizakça, 1992-93 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi ve International Institute of Islamic Thought and Civilization Kuala Lumpur Malezya’da eş zamanlı öğretim üyesi olarak görevde bulundu. Yabancı dil olarak İngilizce, Almanca, Hollandaca ve Osmanlıca bilen Murat Çizakça, Uluslararası İslam Bankacılık ve Ekonomisi Enstitüsü, İslam Bankalığı Uzmanlığı Sertifikası’na sahip. Prof. Dr. Çizakça, ayrıca KTO Karatay Üniversitesi’nin Türkiye’de bir ilk olan İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Prof. Dr. Çizakça, geçtiğimiz yıl da “Academia Europaea” üyeliğine kabul edilerek önemli bir başarıya imza atmıştı.

İSLAM EKONOMİSİ VE FİNANS

Dünya finans sektörünün parlayan yıldızı İslam Bankacılığının ülkemizde ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye’de ilk kez KTO Karatay Üniversitesi bünyesinde açılan “İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü, ilk öğrencilerini 2016-2017 öğrenim döneminde aldı. Bölümün akademik kadrosunda Prof. Dr. Murat Çizakça’nın yanı sıra Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Prof. Dr. Osman Okka ve Yrd. Doç. Dr. Fahrettin Yahşi gibi bu alanda tanınmış birbirinden değerli isimler yer alıyor.