Çipli kimlik kartları 2017'de dağıtılacak

Çipli kimlik kartları 2017'de dağıtılacak

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, çipli kimlik kartlarının 2017 yılının ocak ayından itibaren verilmeye başlanacağı bildirildi.Valilikten yapılan açıklamada,...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, çipli kimlik kartlarının 2017 yılının ocak ayından itibaren verilmeye başlanacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ocak 2017'den itibaren Yozgat merkez ve bağlı ilçelerinde Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla çipli ve güvenlikli kimlik kartlarının verilmeye başlanacağı belirtildi.

Uluslararası standartlarda, modern, taşıma kolaylığına sahip ve dayanıklı materyallerden üretilen yeni kimlik kartlarının, on yıllık kullanım ömrüne sahip olacağı ve kartların taklit edilemez özelliklere sahip olduğu kaydedildi.

Başvurusu alınan vatandaşların, çipli kimlik kartlarının, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde hazırlandıktan sonra postayla belirtilen adrese teslim edileceği bildirilen açıklamada, vatandaşların yeni kimlik kartlarını alabilmek için biyometrik fotoğraf ve eski kimlik kartı ile Nüfus Müdürlüklerine müracaat etmeleri, 15 yaş ve üzeri kişilerin ise biyometrik verilerinin alınacağından bizzat başvurmaları gerektiği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :