CIO Ödülleri sahiplerini buldu

CIO Ödülleri sahiplerini buldu

İSTANBUL (AA) – Vodafone’nun ana sponsorluğunda CIO Dergisi tarafından düzenlenen "CIO Ödülleri 2016" sahiplerini buldu. Vodafone açıklamasına göre,...

İSTANBUL (AA) – Vodafone’nun ana sponsorluğunda CIO Dergisi tarafından düzenlenen "CIO Ödülleri 2016" sahiplerini buldu.

Vodafone açıklamasına göre, Vodafone’nun ana sponsorluğunda CIO Dergisi tarafından gerçekleştirilen CIO Ödülleri'nde Türkiye'nin en başarılı Bilişim Üst Yöneticileri (CIO) ödüllendirildi. "Vodafone Dijitalleşme Özel Ödülü"nün sahibi Shaya CIO'su Suad Candır olurken, "Vodafone Teknolojide Kadın Liderler Özel Ödülü"ne ise, TNT Türkiye CIO’su Eylem Zağlı layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, dijitalleşmenin gittikçe daha öne çıkmasıyla birlikte kurumların iş yapış süreçlerinin değiştiğini belirterek, kurumların en değerli sermayesine dönüşmeye başlayan bilgiyi yöneten profesyonellerin, dijitalleşmenin de etkisiyle kurumların doğal liderlerine dönüştüğünü ifade etti.

Aksoy, CIO’ların artık şirketlerin başarı reçetelerini yazan liderlere dönüştüğünü belirterek, "Deloitte'nin 23 ülkede 1200'ü aşkın CIO ile gerçekleştirdiği 2016 CIO Araştırması'nın sonuçlarına göre, dijital dönüşüm, gelecekteki iş modelleri ve şirket gelirlerini etkileyecek en önemli unsurlar arasında bulunuyor. Dijitalleşmenin getirilerini şimdiden gören şirketler, stratejilerini bu doğrultuda çiziyor. İş dünyasının kayıtsız kalamadığı bu süreç, Dijital Dönüşüm Üst Yöneticisi (CDO) görevini doğurdu. Günümüz CIO’larının görevi dijital dönüşümle beraber CDO’ya doğru kayıyor." değerlendirmesinde bulundu.

2017’ye kadar şirketlerin yüzde 50’sinin CDO atamasının beklendiğini kaydeden Aksoy, günümüzde donanım merkezli bir dünyadan servis merkezli bir dünyaya doğru hızla hareket eden makineler arası iletişimin (M2M) ise kabuk değiştirerek yerini Nesnelerin İnterneti’ne (IoT) bıraktığını bildirdi.

Aksoy, Vodafone olarak dünya genelinde 46 milyon adet nesneye hayat verdiklerini bildirerek, "Dünyanın en büyük ve en yaygın Nesnelerin İnterneti servisi sağlayıcısıyız. İşletmelerin yarına ne kadar hazır olduklarını ve hazır olmak için neye ihtiyaç duyduklarını anlamalarını sağlamak için geliştirdiğimiz Yarına Hazırım Platformu çatısı altında IoT alanında çözümler sunuyoruz. Bu yılın başında Türkiye’nin ilk ve tek IoT Servis Geliştirme Platformu'nu hayata geçirdik." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonlarının olduğunu belirten Aksoy, şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki işletmelerin telekomünikasyon ihtiyaçlarına yönelik uçtan uca çözümler geliştiriyor ve uyguluyoruz. İşletmelerin dijital iş ortağı olarak tek çatı altında sunduğumuz çözümlerle, dijital bağlantılı yaşamı kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle ülkemizdeki tüm şirketleri ‘Yarına Hazırım Platformu’ ile dijitalleşme endekslerini hesaplamaya, mevcut durumlarını ölçmeye ve ihtiyaçlarına en uygun çözümü hayata geçirmeye davet ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :