Cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen doktor beraat etti, hemşire sinir krizi geçirdi

Cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen doktor beraat etti, hemşire sinir krizi geçirdi

Yedikule Göğüs ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hemşire Gülseren Y.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Doktor Semih E., Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında beraat etti.

İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşire Gülseren Y.'ye, cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Doktor Semih E.'nin yargılandığı davanın karar duruşması Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, müşteki Gülseren Y., tutuksuz sanık Semih E. ve taraf avukatları yanı sıra kadın örgütleri temsilcileri ile basın mensupları da katıldı.

Duruşmada söz alan müşteki Gülseren Y., gözyaşları içinde yaşadığı olayın etkilerini paylaştı. "Şikayetim devam ediyor. 20 senedir idareci hemşire olarak görev yapıyorum. 45 yaşımda resmi bir kurumda ben kendi rızamla böyle bir şeyi nasıl yapabilirim? Ailemle yaşıyorum, bu yükü onlarla taşıdım ben. Bu olaydan sonra ciddi psikolojik problemler yaşadığım için rapor aldım ve evden çıkamadım. Hayatım altüst oldu. Orada kendimi savunmadıysam buraya mahkemenize adaleti aramaya geliyorum" ifadelerini kullandı.

Müşteki avukatı Feyza Altun ise, sanığın eylemden önce odaları kolaçan ettiğini belirten güvenlik kamera kayıtlarının bulunduğunu ve sanığın diğer hemşireleri de taciz ettiğinin sabit olduğunu öne sürdü. Ayrıca, sanığın eşinin müvekkili Gülseren Y.'yi arayarak şikayetinden vazgeçmesini istediğini ve özür dilediğini iddia etti. Altun, "Suçun işleniş biçimi gereği delil toplamanın zor olduğunu ve müvekkilinin samimi beyanlarına itibar edilmesini talep ediyoruz. Benim müvekkilim o esnada video çekmiş olsaydı bile 'neden video çektin?' denilecekti. Müvekkile yönelik eylemden ötürü sanığın cezalandırılmasına karar verilmesini talep olunur" şeklinde beyanda bulundu.

Son sözü sorulan sanık Semih E., "Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme, sanık Semih E.'yi "cinsel saldırı" suçundan beraat ettirdi. Beraat kararını duyan müşteki Gülseren Y., duruşma salonunda sinir krizi geçirerek ağladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.