Çinliler Pamukkale'de "misket"le coştu

Çinliler Pamukkale'de "misket"le coştu

Denizli'deki "beyaz cennet" Pamukkale'yi ziyaret eden Çin kafilesindeki kadınların konakladıkları oteldeki eğlence programında misket oynaması renkli görüntüler oluşturdu- Çinli Arwen Xu: - "Türkiye harika bir yer, insanları gerçekten çok hoş. Antalya çok

DENİZLİ (AA) - "Beyaz cennet" olarak adlandırılan Pamukkale'yi ziyaret eden Çin kafilesindeki kadınlar, kaldıkları otelde düzenlenen eğlence programında misket oynadı. Çinlilerin misket oyunu renkli görüntülere sahne oldu.

Dünya turizm otoriteleri tarafından, görülmesi gereken 20 yer arasında gösterilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'ye gelen Çinli turist kafilesi, Pamukkale'yi, Hierapolis Antik Kenti'ni ziyaret ettikten sonra Karahayıt Mahallesi'nde konakladıkları termal otelde, bir derneğin düzenlediği eğlence programına katıldı.

Otelin restoranında akşam yemeğinin ardından dernek üyelerinin oyun havası eşliğinde dans etmelerini ilgiyle izleyen Çinliler, daha sonra sahneye çıkarak misket oynamaya başladı. Türk kadınlardan oyunun figürlerini öğrenmeye çalışan Çinliler, daha sonra öğrendikleri hareketleri müzik eşliğinde taklit etti.

Çinli kadınların başarılı performansları ilgiyle izlendi.

Çinli turist Arwen Xu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye ilk kez geldiğini, Türklerin misafirperverliklerinden, sıcak karşılamalarından memnun kaldıklarını söyledi.

Tur kapsamında Denizli ve Antalya'yı ziyaret ettiklerini dile getiren Arwen Xu, "Türkiye harika bir yer, insanları gerçekten çok hoş. Antalya çok güzel bir şehir. Hava oldukça iyiydi, insanları dost canlısı, yemekler, özellikle balık çok güzeldi." dedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :