Çin'in En Büyük Şirketinin Genel Müdürüne Soruşturma

Çin'in En Büyük Şirketinin Genel Müdürüne Soruşturma

Çinli petrol şirketi Sinopec'in genel müdürüne soruşturma açıldı

PEKİN (AA)- Çin'in en büyük şirketi Sinopec'in genel müdürüne soruşturma açıldığı bildirildi.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu (CCDI), geçen yıl eylül ayında açıklanan Çin'in en büyük 500 şirketi listesinde birinci sıraya oturan petrol devi Sinopec'in Genel Müdürü Vang Tienpu'ya "ciddi disiplin ihlali" yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldığını duyurdu.

Çin'in en büyük şirketleri, aynı zamanda petrol devleri olan Çin Ulusal Açıkdeniz Petrol Şirketi (CNOOC) eski genel müdür yardımcısı Vu Cınfang'a bu ayın başında, Çin Ulusal Petrol Şirketi'nde (CNPC) üst düzey yetkili olan Liao Yongyüen'e ise geçen ay soruşturma açılmıştı.

Liao Yongyüen, hakkında açılan soruşturmanın ardından CNPC'deki yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Son birkaç aydır ülkenin büyük şirketlerindeki üst düzey yöneticilere açılan soruşturma haberleri dikkat çekerken, Çinli analistler, Liao Yongyüen'in soruşturmasını takiben yakın zamanda devlete ait birçok şirketteki üst düzey yetkiliye de soruşturma açılabileceği yorumlarını yapmıştı.

Sinopec, CNPC ve CNOOC ülkenin dev petrol şirketleri olarak bilinmesinin yanı sıra 2014 Eylül ayında açıklanan Çin'in en büyük 500 şirketi listesinde sırasıyla birinci, ikinci ve onuncu olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı