Çin’den Slovakya'ya Dalay Lama tepkisi

Çin’den Slovakya'ya Dalay Lama tepkisi

Çin, Slovakya Cumhurbaşkanı Kiska'nın Dalay Lama ile görüşmesine tepki gösterdi

PEKİN (AA) - Çin Dışişleri Bakanlığı, Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska'nın Tibet'in ruhani lideri Dalay Lama ile görüşmesine tepki gösterdi

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, günlük basın toplantısında dün öğle yemeğinde Dalay Lama ile bir araya gelen Slovakya Cumhurbaşkanı Kiska’nın Çin’in konuyla ilgili hassasiyetini görmezden geldiğini belirtti.

Söz konusu görüşmenin Slovakya ile Çin arasındaki ilişkileri zedelediğine işaret eden Hua, Slovakya’nın Pekin'in "Tek Çin" politikasını ihlal ettiğini ve ülkesinin görüşmeye gereken tepkiyi göstereceğini söyledi.

Slovakya’nın Çin’in temel çıkarlarına zarar verdiğini savunan Hua, Slovakya’nın Dalay Lama’ya yönelik tavrını netleştirmesi ve Çin’in temel çıkarlarına saygı duyması gerektiğine dikkati çekti.

"Resmi yetkililerin, herhangi bir düzeyde ve herhangi bir şekilde Dalay Lama ile görüşmelerine karşıyız.” diyen Hua, Dalay Lama’nın uzun süredir "Tek Çin" politikasına karşı ayrılıkçı eylemlerde bulunan bir aktivist olduğunu kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :