Çin’de yolsuzlukla mücadele

Çin’de yolsuzlukla mücadele

Haynan Ada eyaletinin eski Vali Yardımcısı Tan, yolsuzluk yapmaktan müebbet hapse mahkum edildi

PEKİN (AA) - Çin'in Haynan Ada eyaletinin eski Vali Yardımcısı Tan Li, rüşvet ve yolsuzluktan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Şinhua haber ajansı, Tan'ın Guangdong eyaletinin başkenti Guangcou'da çıkarıldığı mahkeme tarafından suçlu bulunduğunu duyurdu.

Mahkeme heyeti, adı 12 milyon dolarlık yolsuzluğa karışan Tan’a ömür boyu hapis cezası verdi ve bütün mal varlığına el konularak devlete devredilmesine hükmetti.

Soruşturma sürecinde adli makamlarla işbirliği yapmayı kabul ettiği için Tan'ın cezasının hafifletilerek idamdan müebbete çevrildiği belirtildi.

2001'den 2014'e kadar çeşitli eyalet ve kentlerde çalışan Tan hakkında, 2014’te Haynan Ada Vali Yardımcısı olarak görev yaparken Çin Komünist Partisi (ÇKP) tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2012'de ÇKP liderliğini devraldıktan sonra yolsuzluğa karşı mücadele başlatmıştı. ÇKP Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu, 2012'den bu yana ülke genelinde 75 milyondan fazla parti üyesi hakkında soruşturma açmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :