Çin'de yeni RNA virüs türleri keşfedildi

Çin'de yeni RNA virüs türleri keşfedildi

Çin bilim adamları binden fazla RNA virüs türü keşfetti

PEKİN (AA) - Çin bilim adamları, bin 445 yeni ribonükleik asit (RNA) virüs türü keşfetti.

Shanghai Daily gazetesinin haberine göre, Çin Hastalık Koruma ve Önleme Merkezi (CDC) bünyesinde bilim adamlarından oluşan bir ekip, bin 445 RNA virüs türü buldu.

Keşfedilen yeni RNA türlerinin, yaşamın kökeni ve virüslerin değişimine ilişkin ileri çalışmalara olanak sağlayacağı ve bulguların "Journal Nature" dergisinde yayınlandığı belirtildi.

CDC araştırmacılarından Cang Yongcın, yeni virüs türlerine ilişkin keşfin, virüslerin sınıflandırılmasında kullanılan mevcut kuralları sorgulatacağını ifade ederken, bilim ekibinin, yeni virüsleri dünya genelinin yüzde 95'ini oluşturan 220'de fazla omurgasız böcek türü üzerinde yaptığı çalışmayla bulduğunu kaydetti.

Cang ayrıca, bilinen virüs türlerinden farklılıklarından dolayı yeni bulunan bazı virüslerin ayrı virüs familyası olarak sınıflandırılabileceğini ve ilgili keşfin RNA virüsü çeşitliliğini zenginleştireceğini belirtti.

Canlı genetiğinde DNA ve RNA, yapısal, fonksiyon ve çoğalma gibi unsurlarda birbirinden farklı özellikler gösterirken, RNA protein sentezlenmesinde önemli görev üstlenen bir molekül.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :