Çin'de yeni bir dinozor türüne ait iskelet keşfedildi

Çin'de yeni bir dinozor türüne ait iskelet keşfedildi

ANKARA (AA) - Çin'de dört kanatlı yeni bir dinozor türüne ait iskelet keşfedildiği, hayvanın kuyruğunda sıra dışı biçimde uzun tüylerin bulunduğu bildirildi. Bohai Üniversitesi ve...

ANKARA (AA) - Çin'de dört kanatlı yeni bir dinozor türüne ait iskelet keşfedildiği, hayvanın kuyruğunda sıra dışı biçimde uzun tüylerin bulunduğu bildirildi. 

Bohai Üniversitesi ve Los Angeles Ulusal Tarih Müzesi ekibi tarafından iskeleti bulunan ve "çangyuraptor yangi" adı verilen dinozorun kuyruk tüylerinin uzunluğunun 30 santimetreye ulaştığı belirtildi. 

Keşif, Nature Communications dergisinde yayımlanırken, dinozorun uzun kuyruğunun güvenli bir iniş için kritik öneme sahip alçalma hızını ayarladığı veya avına kusursuz bir saldırıyı mümkün kıldığı sanılıyor.

Yırtıcı hayvanın Tebeşir Dönemi'nde, şu anda Liaoning olarak adlandırılan bölgede yaşadığı ve "mikroraptorların" yeni bir türü olduğu, bu yaratıkların tüylü dinozorların kuşlara dönüşmesi konusunda ipuçları sunduğu kaydedildi.

Burnundan kuyruğunun ucuna kadar 132 santimetre uzunluğundaki hayvan, şimdiye kadar keşfedilen en büyük dört kanatlı dinozor olurken, günümüzde bir albatros ya da kartaldan daha uzun olduğu ifade edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı