Çin'de kreş yakınındaki patlama

Çin'de kreş yakınındaki patlama

Ciangsu'daki kreşin yakınlarında meydana gelen patlamanın ev yapımı patlayıcı ile psikolojik sorunları olan bir kişi tarafından gerçekleştirildiği belirlendi

PEKİN (AA) - Çin’in doğusundaki bir kreş yakınında meydana gelen patlamanın ev yapımı bomba ile gerçekleştirildiği ve failinin olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, güvenlik birimleri saldırganın Ciangsu eyaletinin Çüenşan bölgesinde ikamet eden 22 yaşındaki Şü soyadlı bir genç olduğunu belirledi.

Polisin soruşturması kapsamında olay yerinden toplanan kanıtlarla Şü'nün saldırıyı ev yapımı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği ve patlamada öldüğü ortaya çıkartıldı.

Güvenlik birimlerinin Şü’nün evinde yaptığı aramada patlayıcı maddeler yapmaya yarayan malzemeler bulduğu ve evinin duvarında "ölüm" anlamına gelen yazıların yer aldığı bildirildi. Haberde Şü'nün bir sinir sistemi rahatsızlığı nedeniyle okuldan uzaklaştırıldığı bilgisine yer verildi.

Ciangsu'nun Fıngşien ilçesindeki bir kreşin 100 metre yakınında dün yerel saatle 16.48’de gerçekleşen patlamada 8 kişi yaşamını yitirmiş, 65'i de yaralanmıştı. Patlamanın kreşin kapanış zilinden önce meydana gelmesi nedeniyle olayda çocuk ve öğretmenler zarar görmemişti.

Yaralılardan 8’inin durumu ciddiyetini koruyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :